Hoppa till innehåll

Nyheter

Installatörsföretagens nyheter inom olika kategorier kan även filtreras på år.

Entreprenadindex för december 2020

15 januari 2021

Företagarfrågor Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statisti...

Beställ Teknikhandboken VVS 2021

15 januari 2021

Branschfrågor Beställ ditt exemplar av Installatörsföretagens Teknikhandbok VVS 2021. Boken innehåller till exempel branschregler, praktisk VVS-teknik, lagar och regler och mycket mera.

Arbetsmiljöverket ändrar ackreditering

14 januari 2021

Arbetsmiljö Provtryckning med gas innebär särskilda risker och ställer extra krav på den som utför arbetet. Tidigare har det krävts att den som provtrycker med gas är ackrediterad enligt en viss standard. Detta gäller inte längre utan ackrediteringen ska i stället göras mot EU-föror...

Tuffare regler ska minska vattenskador

12 januari 2021

Installationsteknik Från och med årsskiftet gäller nya, tuffare branschregler som ska minska vattenskadorna. Som vägledning för konsumenter har försäkringsbolagen och branschorganisationerna tagit fram en tydlig broschyr som förklarar vad man ska tänka på och begära av sin hantverkare för a...

Inkopplat uppmärksammas av Resumé

12 januari 2021

Om Installatörsföretagen Vår YouTubekanal Inkopplat har fått prestigefull utnämning. En hedrande silverplats fick kanalen i tidningen Resumés ”månadens content” i december 2020. Vi är såklart överlyckliga och tacksamma för utmärkelsen.

När anställda snöar inne

12 januari 2021

Arbetsgivarfrågor Snart kan det bli snökaos på flera håll runt om i landet. I samma veva kommer de första frågorna om vad som gäller när arbetstagare får det svårare än annars att ta sig till jobbet.

Nytt Lageravtal 2020–2023

11 januari 2021

Avtal 20 Nytt hängavtal för lagerverksamhet är på plats. Avtalet berör allmänna anställningsvillkor och löner och ska tillämpas för lager- och distributionspersonal inom framförallt elteknikbranschen. Lageravtalet gäller från den 1 november 2020 till och med 31 mars 2023.

Finfa blir Avtalat

08 januari 2021

Arbetsgivarfrågor Som arbetsgivare med kollektivavtal inom privat sektor ger du bra förmåner till dina anställda: tjänstepension och försäkringar. För att göra det enklare för dig har Avtalat tagits fram. En ny plattform för administration av kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Datainspektionen byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten

04 januari 2021

GDPR Den 1 januari 2021 bytte Datainspektionen namn till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Företags eventuella hänvisningar till myndigheten i policys eller liknande behöver justeras från Datainspektionen till Integritetsskyddsmyndigheten.

Nytt avdrag gör installation av grön teknik billigare

23 december 2020

Energi och miljö Från årsskiftet blir det möjligt att få skattereduktion när grön teknik installeras hos privatpersoner. Vid installation av solceller, laddningspunkt till elfordon eller lagring av egenproducerad elenergi kan kunden få avdrag med upp till 50 procent av kostnaden för arb...

Tack för i år!

18 december 2020

Om Installatörsföretagen Stort tack vill vi säga till alla våra medlemsföretag. Och i år gör vi det i toner. INchoir har samlats för att sammanfatta året i sång. Naturligtvis inspelat på ett digitalt och coronasäkert sätt. Sjung med!

Våra öppettider under jul och nyår

18 december 2020

Om Installatörsföretagen Under jul- och nyårshelgerna har vi avvikande öppettider. Här hittar du kontaktvägarna samt öppettider till vår medlems- och entreprenadjuridiska rådgivning under jul- och nyår. Vi önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Du är på sidan 1 av 41 Nästa sida