Hoppa till innehåll

Medlemsförmåner

Här framgår ett urval av verktyg, hjälp, förmåner och rabatter som du som medlem i Installatörsföretagen får ta del av.
Rådgivning och förhandlingsstöd

Som medlem i Installatörsföretagen får du hjälp när du behöver det. Genom vår arbetsgivarguide och våra kollektivavtalsguider får du hjälp dygnet runt. Du får också hjälp av våra duktiga medarbetare.

Hos oss får du exempelvis rådgivning av experter inom arbetsrätt och entreprenadrätt, men också av experterna som är med och förhandlar just ditt kollektivavtal. Vi hjälper även till i andra frågor som berör ditt företagande. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande.

Du får dessutom förhandlingshjälp i lokala förhandlingar, centrala förhandlingar och förhandlingar i domstol. Vi har också mallar och blanketter som hjälper dig i din dagliga verksamhet. Med vår hjälp slipper du ta in dyr hjälp utifrån.

Arbetsgivarguiden

Kollektivavtalsguiderna

Processpolicy för domstolsprocesser.pdf (pdf 98,4 KB)
Anslutning till kollektivavtal

Genom medlemskap i Installatörsföretagen ansluter du som arbetsgivare till de kollektivavtal som gäller för just din bransch. Kollektivavtal innebär stora fördelar för både dig som arbetsgivare och dina anställda, bland annat:

  • Genom kollektivavtal vet både du som arbetsgivare och dina anställda vad det är som gäller på arbetsplatsen.
  • En konkurrensfördel gentemot företag som inte har kollektivavtal.
  • Under avtalsperioden råder fredsplikt, vilket innebär att anställda inte får strejka sig till bättre villkor.
  • Kollektivavtalsvillkoren anpassas kontinuerligt till just den bransch du som arbetsgivare är verksam inom.
  • Lägre avgift för de kollektivavtalade försäkringarna via Fora och Collectum.

Fler fördelar med kollektivavtal

Medlemsrabatter

Medlemsrabatter är en uppskattad förmån. IN Rabatt är en företagstjänst där vi har samlat alla medlemsrabatter - från bilar, maskiner, drivmedel och förbrukningsmaterial till hotell, kreditförsäkringar, utbildningar och mycket mer. Du som är medlem i Installatörsföretagen använder tjänsten helt kostnadsfritt. Använd samma inloggningsuppgifter som du har på in.se när du loggar in på inrabatt.se.

Här kan du räkna ut vad du sparar:

Beräkna din besparing - IN Rabatt

Förlagsrabatter

Förlagsverksamheten finns på IN Förlag som tillhandahåller publikationer, litteratur, information och vägledning både i tryckt samt digital form. IN Förlags syfte är att vara förlaget för alla som arbetar med VVS samt el- och teleteknik.

Vissa produkter i IN Förlag är bara tillgängliga för medlemmar i Installatörsföretagen. Använd samma inloggningsuppgifter på inforlag.se som du har på in.se för att få rätt medlemspris.

IN Förlag

Kurser och webbinarium

Med föränderliga krav i omvärlden erbjuder vi kontinuerligt olika webbinarier, så att du kan få den senaste informationen var du än befinner dig. Vi erbjuder ett antal utbildningar inom arbetsrätt och entreprenadjuridik, men även utbildningar inom just din bransch. Med oss kan du känna dig trygg i din yrkesroll.

Stöd för ökad lönsamhet

Vårt arbete med lönsamhetsstöd ger dig verktyg för att ditt företag ska växa och bli mer lönsamt. Installatörsföretagen hjälper dig med konjunkturrapporter, system och verktyg. På informationsträffar får du del av viktig information som stödjer dig i ditt företagande och via nyhetsbrev får du aktuell information som berör ditt företag och dina medarbetare. Alla medlemmar får också tillgång till entreprenadindex via webbplatsen.

Förmånliga priser på våra tjänster

Som medlem får du också förmånliga priser på våra produkter och verktyg. Läs mer om dem här:

IN Garanti

IN Garanti ger dig som medlem i Installatörsföretagen extra fördelar gentemot kunder som är privatpersoner. När en konsument anlitar ett av Installatörsföretagens medlemsföretag så gäller IN garanti på alla jobb som har påbörjats den 1 januari 2023 eller senare, förutsatt att villkoren uppfylls.

Här kan du läsa mer om vad IN Garanti innebär.

Knyt nya kontakter

Genom våra regionala föreningar, lokalavdelningar och spindelnätverk får du och dina medarbetare tillgång till en arena att träffa andra entreprenörer och driva, diskutera och utveckla frågor som är viktiga för dig och för installationsbranschen. Tillsammans skapar vi den bild vi vill att omvärlden ska ha av vår bransch.

Marknadsföring via in.se

Marknadsföring via in.se

Alla medlemsföretag är automatiskt sökbara via tjänsten Hitta installatör, som är en tjänst som används flitigt av både organisationer och privatpersoner.

Hitta Installatör

Så håller vi dig uppdaterad

När du blir medlem i Installatörsföretagen får du bland annat ta del av tidningen VVS-Forum, Nordens ledande branschtidning, och/eller tidningen Elinstallatören.

På vår webbplats och genom våra nyhetsbrev håller vi dig också uppdaterad på lagförändringar, aktuell branschinformation och annat som påverkar dig och ditt företagande.

Vi strävar alltid efter att ge dig snabba och korrekta svar på frågor kring vår verksamhet och installationsbranschen. Vill du diskutera en specifik fråga? Vi vägleder dig så att du kommer i kontakt med rätt person och våra experter ser fram emot att hjälpa dig.

Genom vår podcast Installatörspodden har vi skapat en arena där aktörer från olika delar av installationsbranschen möts och får möjlighet att lära av varandra. Genom podden kan du som lyssnar inspireras och ta del av innehållet när det passar dig – på jobbet, i bilen eller varför inte under en promenad?

Installatörsföretagen är aktiva i flera social kanaler där vi möter våra målgrupper. Med en närvaro i sociala medier kan vi öka kännedomen om oss, branschen och andra frågor som ligger nära Installatörsföretagen.

Vi skapar olika arenor för att möta våra medlemsföretags behov.