Hoppa till innehåll

Aktuella ämnen entreprenadjuridik

På denna sida hittar du information om aktuella ämnen.

Skatteverket ändrar praxis för installationer inom grön teknik

Störningar i marknaden under 2022 har gett upphov till att många solcellsföretag riskerar att gå miste om Skatteverkets skattereduktion för grön teknik. Skatteverket har nu reviderat praxis för att underlätta för dig som installatör. Vi berättar mer om deras beslut.

Kan det vara bra att du behöver betala vite vid försening?

Kan det vara bra för dig som entreprenör att avtala om förseningsvite, jämfört med att kliva in i ett avtal där vite inte alls nämns? Svaret på den frågan är faktiskt ja!

Vad gäller vid sena eller uteblivna leveranser av material?

Många medlemsföretag har på senare tid drabbats av sena eller uteblivna leveranser av material. Denna text beskriver vad du som entreprenör bör tänka på om du drabbas av leveransstörningar.

Vad kan du göra om ditt material blir dyrare att köpa in?

Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.

Ny konsumentköplag den 1 maj

Driver du en webbshop eller fysisk butik mot konsumenter, eller är kanske att installera värmepannor till konsumenter en av dina stora verksamheter? Då ska du titta hit för från och med den 1 maj får vi en ny konsumentköplag.

Råd vid materialproblem och dyrare inköp

Priset på material ökar och många produkter är försenade eller leveransen uteblir helt. Hur ska man tänka och agera? Vi har tagit fram råd och sammanställt data över prisutvecklingen.