Hoppa till innehåll

Kompetensutveckling för fler affärer

Många i installationsbranschen har haft turen att ha fullt upp och inte historiskt behövt marknadsföra sina tjänster. Det är lätt att glömma bort att all typ av kundkontakt egentligen är en typ av säljsamtal. Det betyder att alla montörer som träffar en kund ”säljer” företaget och era tjänster.

Vidareutbildning

En utbildad installatör är attraktiv på arbetsmarknaden. För den intresserade finns flera olika typer av vidareutbildning:

  • Yrkeshögskolan – gratis utbildningar framtagna av branschen.
  • INSU - Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter - en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Rabatterade priser för medlemsföretag i Installatörsföretagen.
  • Universitet- och högskoleutbildningar - fördjupa dina kunskaper och bli högskole- eller civilingenjör.

Engagera dig och höj statusen för våra yrken

Dagens elever är framtidens medarbetare och de kommer snart att bestämma sig för vad de vill jobba med. Då är det viktigt att de har blivit inspirerade och fått en inblick i framtida yrken.

Behöver du en till i ditt team?

Nu finns möjlighet att handplocka en person som har förutsättningar för att bli en duktig elektriker eller tekniker oavsett vad denne har för utbildning eller jobbat med tidigare. Du kan anställa en företagslärling.

Bättre kundmöten och ökat kundvärde - webbutbildningar

Webbutbildningarna "Bättre kundmöten" och "Kundvärde för ledare och montörer" handlar om att utveckla affärerna genom att föreslå fler och smartare lösningar för kunderna. Genomför dem direkt i din smartphone, läsplatta eller via datorn.

Energibyggare

Det webbaserade, kostnadsfria utbildningsmaterialet "Energibyggare" är ett interaktivt utbildningsmaterial som syftar till att ge Sveriges byggsektor en ökad kompetens inom området energieffektiva byggnader och förnybar energi.

INSU

Installationsbranschens utbildningscenter INSU är din utbildningspartner där du kan få lärlingsutbildning, grund- och vidareutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar. Bolaget är helägt av Installatörsföretagen.

Certifiering inom installationsbranschen

För att kunden ska känna sig säker på att arbetet utförs på ett korrekt och säkert sätt har branschen tagit fram olika certifikat.

Certifiering kommunikation och säkerhet

Få bevis på din kompetens med rätt certifiering. Här hittar du branschens certifieringar inom kommunikations- och säkerhetsområdet.

Lingio – Digital yrkessvenska

Har du en medarbetare som behöver lära sig svenska för att utvecklas i arbetet? Installatörsföretagen har tillsammans med Lingio, utvecklat digitala språkkurser i svenska för VVS-yrken och elektriker.

Bransch

Vi svarar på dina frågor inom installationsteknik och företagande. Välkommen att kontakta oss.