Hoppa till innehåll

Rådgivning entreprenadjuridik

I ditt medlemskap i Installatörsföretagen ingår rådgivning i entreprenadjuridik. Här hittar du information om vad vi kan hjälpa dig med och hur du kommer i kontakt med oss.

Vad vi kan hjälpa dig med

Behöver du hjälp och råd inom entreprenadjuridik? Då är du som är medlem i Installatörsföretagen välkommen att kontakta oss och prata med en av våra experter! Vi har gedigen kunskap inom entreprenadjuridik och är insatta i installationsbranschens särskilda utmaningar.

Rådgivningen hos oss ingår i medlemsavgiften. Vi kan exempelvis hjälpa dig att tolka ett avtalsvillkor om du är osäker på vad det innebär, göra en första juridisk bedömning om du är i en diskussion med en kund som inte vill betala eller som gör gällande ett fel i entreprenaden och vi kan hjälpa dig att hitta argument för din sak. I de allra flesta fall räcker den rådgivningen för att ge det stöd som behövs.

Om det skulle krävas mer omfattande arbete kan vi hjälpa dig genom att ge förslag på kunniga advokater. Vid domstolstvister kan du ofta få ersättning för en stor del av dessa kostnader genom rättsskyddet i din företagsförsäkring.

Hur du kommer i kontakt med oss

Installatörsföretagen har ett särskilt telefonnummer för rådgivning inom entreprenadjuridik: 08-762 76 00 (tonval 2). Öppettider är vardagar kl 8-16.00.

Avvikande öppettider kan förekomma exempelvis under semestertider och vid storhelger.

Du kan också mejla oss: radgivning@in.se

Ange alltid organisationsnummer i ämnesraden vid mejl som rör rådgivning.

Vi som arbetar med entreprenadjuridik på Installatörsföretagen

Nedanstående personer arbetar med entreprenadjuridik på Installatörsföretagen och vi turas om att bemanna rådgivningsnumret.

Vad vill du ha hjälp med?

Här samlar vi svaren på de vanligaste frågorna.