Hoppa till innehåll

Guide: Kommersiella entreprenader

En ”kommersiell entreprenad” är en entreprenad där din beställare är en juridisk person, exempelvis ett byggföretag eller en bostadsrättsförening. Här hittar du det viktigaste att ha koll på i en kommersiell entreprenad.

Du som entreprenör har mycket att vinna på att ha koll på entreprenadjuridiken. Genom att veta vad du har för rättigheter och skyldigheter ökar du dina möjligheter för ett lönsamt företagande och kan även känna dig tryggare i kontakten med beställaren. Här har vi sammanställt information och råd som vi menar att du tjänar pengar på att kunna.

Välkommen att logga in för att se allt innehåll

Denna sida innehåller mer information som är tillgänglig för Installatörsföretagens medlemmar. Logga in nedan för att komma åt all information, och eventuella underliggande sidor och dokument.

Logga in >

Inför anbud och kontrakt

Här finns information och råd om det viktigaste att ha koll på inför att du lämnar ett anbud och ingår ett kontrakt. Gäller kommersiella entreprenader.

Under entreprenadtiden

Här finns information och råd om det viktigaste att ha koll på under entreprenadtiden. Gäller kommersiella entreprenader.

Efter avslutad entreprenad

Entreprenadtiden löper enligt AB 04/ABT 06 till och med den dag då entreprenaden godkänns. Normalt lämnas besked om entreprenadens godkännande genom en slutbesiktning. Här tar vi upp sådant som är bra att ha koll på efter entreprenadtidens utgång.

Inte medlem ännu?

För att du ska fatta rätt beslut behöver du rätt information. Installatörsföretagen har tagit fram en rad tjänster som underlättar för dig som är entreprenör och arbetsgivare. Rätt information gör dig handlingskraftig. Bli medlem du också!