Hoppa till innehåll

Rapporter

Installatörsföretgen tar kontinuerligt fram rapporter som baseras på forskning eller statistik för att ta fram fakta inom oilka områden.

Marknadsläget

Marknadsläget är Installatörsföretagens stora konjunkturrapport och släpps två gånger om året.

Installationer i en ny värld

RAPPORT I den här rapporten belyser vi en stor mängd trender som kommer påverka installationsbranschens affärslandskap och handlingsmiljö kommande år.

Framtidsrapport

RAPPORT "Framtidens marknad för teleinstallationsföretag" fokuserar på utvecklingen av marknaden för teleinstallationsföretag fram till år 2025.

Kompetensrapporter

RAPPORTER Här hittar du våra kompetensrapporter, som behandlar frågor om hur kompetensbehovet kommer att se ut i branschen i framtiden, branschens roll för att klara klimatomställningen, med mera.

Frigör mer energi

RAPPORT Starka röster lyfter behovet av en utbyggd energiproduktion. Men vi ser att en viktig pusselbit saknas i den politiska debatten – en diskussion om hur vi använder den redan producerade energin mer effektivt.

Grön logik

RAPPORT En viktig åtgärd för att nå klimatmålen är energieffektivisering. Rapporten "Grön Logik" visar hur viktiga investeringar i energieffektivitet är för utbyggnaden av den förnybara energin.

Branschstatistik el och vvs 2022

Branschstatistik el och vvs är baserad på 2022 års bokslut. Rapporten inkluderar bland annat sammanställning av nyckeltal, grafer och kommentarer.