Hoppa till innehåll

Entreprenadjuridik

Här kan du som installatör hitta information, nyheter och hjälpmedel inom entreprenadjuridik som du kan ha nytta av i din verksamhet. Här finns också material som riktar sig till den som anlitar en installatör.

Aktuella ämnen entreprenadjuridik

På denna sida hittar du information om aktuella ämnen.

Blanketter och mallar

Här kan du ladda ned mallar och andra handlingar som kan vara till hjälp i din dagliga verksamhet.

Rådgivning entreprenadjuridik

I ditt medlemskap i Installatörsföretagen ingår rådgivning i entreprenadjuridik. Här hittar du information om vad vi kan hjälpa dig med och hur du kommer i kontakt med oss.

Webbinarier entreprenadjuridik

Har du missat ett av våra webbinarium som du egentligen gärna hade gått på? Misströsta inte! Här finns inspelade webbinarier.

Kommersiella entreprenader

En ”kommersiell entreprenad” är en entreprenad där din beställare är en juridisk person, exempelvis ett byggföretag eller en bostadsrättsförening. Här hittar du det viktigaste att ha koll på i en kommersiell entreprenad.

Konsumententreprenader

En ”konsumententreprenad” är en entreprenad där din beställare är en privatperson som handlar för ett ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Här hittar du det viktigaste att ha koll på i en konsumententreprenad.

Materielinköp

När du köper materiel och varor som ska användas i en entreprenad gäller köplagen för köpet, om inte annat har avtalats. Ofta används dock standardavtal som då gäller i stället för köplagen.

För dig som anlitar en installatör

Materialet på denna sida riktar sig till den som anlitar en installatör, men fungerar även som hjälp för den som är entreprenör, beställare eller kund.

Utskott entreprenadjuridik

Syftet med utskottet för entreprenadjuridik är att ha en dialog med medlemsföretagen om hur Installatörsföretagen på bästa sätt ska arbeta för medlemsföretagen inom området.

Frågor och svar om entreprenadjuridik

Nyheter