Hoppa till innehåll

Installatörsföretagens kollektivavtal

Vi på Installatörsföretagen är en del av den svenska modellen och tecknar kollektivavtal med flera fackliga förbund. Genom våra kollektivavtal uppnås branschanpassade regler som ger våra medlemsföretag ett regelverk anpassat för just våra branschers förutsättningar.

Välkommen att logga in för att se allt innehåll

För att underlätta för din verksamhet har vi skapat guider för hur Installationsavtalet, Teknikinstallationsavtalet och Tjänstemannaavtalet ska användas. Du hittar våra guider här nedanför om du är inloggad medlem.

Logga in >

Guide för Installationsavtalet

Installationsavtalet med Svenska Elektrikerförbundet (SEF), som gäller för arbetsgivare verksamma inom bland annat montering av starkström, svagströms och hissar, samt även hissmörjare och radiomontörer.
Läs mer

Guide för Teknikinstallationsavtalet

Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl med Svenska Byggnadsarbetareförbundet (Byggnads), som gäller för arbetsgivare verksamma inom kyl-, VVS- och värmepumpbranschen.

Guide för Tjänstemannaavtalet

Tjänstemannaavtalet med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer, som gäller för tjänstemän anställda hos Installatörsföretagens medlemsföretag.

Guide för Larm- och Säkerhetsteknikavtalet

På dessa sidor finns en webbversion av Larm - och Säkerhetsteknikavtalet. Utöver detta kommer du inom kort hitta Installatörsföretagens kommentarer med information om hur bestämmelserna i avtalet ska användas. Använd sökfunktionen nedan eller klicka dig vidare i menyn till höger.

Övriga kollektivavtal

Installatörsföretagen träffar också kollektivavtal för andra grupper av arbetstagare som är anställda i medlemsföretagen.