Hoppa till innehåll

Möjligheter och åtgärder i en vikande marknad

När marknaden viker finns en rad åtgärder du kan behöva vidta för att minimera företagets ekonomiska tapp. För att hjälpa dig som företagare och arbetsgivare har vi sammanställt information med tips och råd på hur du kan hantera situationen på bästa sätt.
Vänligen logga in för att ta del av det inspelade seminariet Vikande marknad - så förbereder du dig.

Entreprenadjuridik i en vikande marknad

Vad bör du tänka på i nya avtal och pågående uppdrag? Vad händer om kunden går i konkurs? Här finns tips om vad du behöver tänka på i relation till dina kunder och i dina uppdrag.

Din roll som arbetsgivare

När marknaden viker är din roll som arbetsgivare och chef viktig i många avseenden. Nedan finns information om vad du behöver tänka på i förhållande till medarbetarna. Här finns även information om hur du går till väga inför och under eventuella neddragningar.

Se över företagets ekonomi

Har du koll på företagets kostnader och likviditet? Har ni avtals som kan omförhandlas? Finns det pengar att spara?

Möjliga affärer och merförsäljning

Kan du sälja mer till befintliga kunder? Vilka förbättringsåtgärder och helhetslösningar kan du addera till det befintliga jobbet?

Möjligheter med energieffektivisering

De höga energipriserna leder till större efterfrågan på energieffektivisering hos både privata och offentliga aktörer. Här finns möjlighet att erbjuda en rad åtgärder och tjänster. Nedan finns tips på hur ni kan komma i gång.

Håll koll på omvärlden

I tuffare tider med vikande marknad, höjda drivmedelspriser och inflation kan det vara nödvändigt att se över företagets verksamhet. Finns det åtgärder ni kan vidta för att anpassa er till det nya läget? Hur ser trenderna för just ert teknikområde ut? Och på vilka tjänster förväntas efterfrågan öka respektive minska den närmsta tiden? Genom att hålla koll på omvärlden kan ni snabbare hantera utmaningar och stärka er konkurrenskraft.

Inte medlem ännu?

För att du ska fatta rätt beslut behöver du rätt information. Installatörsföretagen har tagit fram en rad tjänster som underlättar för dig som är entreprenör och arbetsgivare. Rätt information gör dig handlingskraftig. Bli medlem du också!

Kontakta oss - Tel: 08 762 76 00

1. Företagsrådgivning | 2. Entreprenadjuridisk rådgivning | 3. Medlemskap | 4. Övriga frågor