Hoppa till innehåll

Smart rekrytering

Sannolikt rekryterar du redan smart, men smart rekrytering innebär att du även behöver fundera på hur du och arbetsgruppen tar emot nya medarbetare och vikten av att alla känner sig välkomna. Det bidrar till såväl ökad konkurrenskraft som bättre lönsamhet och nöjdare medarbetare.

Så rekryterar du smartare

Hur skiljer sig smart rekrytering från "vanlig" rekrytering? Smart rekrytering utgår från behovet av kompetens för en viss roll eller funktion, där vi ser olikheter som styrkor som bidrar till högre engagemang, ökad trivseln och att vi når fler kundgrupper.

En del av företagskulturen

Smart Rekrytering börjar redan innan rekryteringsprocessen. En positiv och hälsosam företagskultur gör företaget mer attraktivt och främjar medarbetartrivsel. Ett gott rykte sprider sig snabbt och gör ditt företag till en attraktiv arbetsplats. Nöjda medarbetare är mer benägna att stanna kvar på företaget och bidra till dess framgång.

Kompetens syns inte på ytan

Det är lätt att alltid gå i samma hjulspår och göra som man alltid har gjort. Men för att vara smart i din rekrytering kan du behöva tänka om och tänka nytt.

Filmer om smart rekrytering

Möt två företag som ökat sin konkurrenskraft och lönsamhet genom att arbeta med smart rekrytering.