Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

228 träffar

 1. Julgåvor – se upp med arbetsgivaravgiften

  Nyhet

  Julgåvor är ett av få undantag från regeln om att alla förmåner en anställd får, ska beskattas. Men det finns tydliga regler för vad som är en skatte- och arbetsgivaravgiftsfri gåva och vad som ska beskattas från första kronan.

 2. När snö utgör hinder för arbetet

  Nyhet

  Den senaste tiden har det kommit stora mängder snö i de flesta delarna av landet. Då kan det bland annat bli problem att ta sig till jobbet. Behöver du som arbetsgivare betala ut lön för arbetstagare som inte kan ta sig till arbetsplatsen? Vad kan du kräva att den anställde gör istället för det ordinarie arbetet och vilka skyldigheter har arbetstagaren?

 3. Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl - Nya regler om anlitande av UE

  Nyhet

  Vid årsskiftet träder nya regler i kraft om hur du som tillämpar Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl ska gå till väga när du anlitar en underentreprenör (UE). De nya reglerna innebär bland annat ett nytt förfarande när du vill anlita en enmansföretagare som UE.

 4. Avtalsutbildningsturné

  Nyhet

  Bemanna dina projekt på rätt sätt! Lagar och kollektivavtal har många snåriga regler kring anlitande av UE, bemanningsföretag och vid in- och utlåning av personal. Därför ger vi oss ut på en avtalsturné på 22 orter, där du kan träffa våra experter på Installationsavtalet och Teknikinstallationsavtalet.

 5. Förändringar i visselblåsarlagen – omfattas ditt företag?

  Nyhet

  Lagen om visselblåsning har funnits ett tag, men kommer att omfatta fler företag nu i december. Här på webben samt i Installatörspodden #21 reder vi ut begreppen.

 6. Kurs i Tjänstemannaavtalet

  Nyhet

  Vill du öka dina kunskaper om Tjänstemannaavtalet och tjänstemannarelaterade frågor? Vi vill tipsa om att vi håller kurs i Tjänstemannaavtalet via INSU den 10 oktober.

 7. Hjälpmedel vid lönesättning

  Webbsida Processen att sätta lön är något som bör pågå året runt. Här har vi samlat hjälpmedel för några av våra olika kollektivavtal som inspiration till det arbetet.
 8. Om en medarbetare missköter sig

  Nyhet

  Har du en medarbetare som på något sätt misskött sitt arbete? Till exempel genom att komma för sent, missköta sina arbetsuppgifter eller inte dyka upp på jobbet. Då behöver du som arbetsgivare agera.

 9. Traktamente och reskostnadsbidrag 2023

  Nyhet

  Den 1 januari 2023 höjde Skatteverket nivåerna på traktamente och avdragsbeloppet för privata resor i tjänsten. Men vad slår igenom i kollektivavtalen? Då avtalen har olika uppbyggnad så får detta olika effekt. Här går vi igenom vad som förändras per avtal.

 10. Helglön

  Webbsida När har montören rätt till helglön? Vilka krav måste vara uppfyllda och måste månen stå i rätt position för att kraven ska vara uppfyllda? Riktigt så illa är det inte utan vi kan hålla oss till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och reder ut vad reglerna i 4 § mom 1 innebär.
Du är på sidan 1 av 23 Nästa sida