Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

550 träffar

 1. Nya LAS och Huvudavtal – stärker både arbetsgivare och arbetstagare

  Nyhet

  Den 1 oktober börjar nya regler i lagen om anställningsskydd (LAS) och de nya Huvudavtalen om trygghet, omställning och anställningsskydd, att gälla. Arbetsgivare får nu en ökad flexibilitet vid arbetsbrist, tillsammans med ökad förutsägbarhet och sänkta kostnader vid uppsägning på grund av personliga skäl. Samtidigt stärks arbetstagarens ställning på arbetsmarknaden via bland annat ett nytt omställningsstudiestöd.

 2. Resor och skattelagstiftningen - hur gör du rätt?

  Webbinarium 10 nov 2022 09:30 - 10 nov 2022 15:30
  Kalender

  Installatörsföretagen bjuder in till webbinaium - Skatteverket informerar

 3. Våld i nära relation, stöd för chefer och kollegor på arbetsplatsen

  Nyhet

  Installatörsföretagen har tillsammans med Svensk Näringsliv deltagit i en utredning om vilken myndighet som får ansvar för att titta på våld och hot i nära relation. Valet föll på Jämställdhetsmyndigheten JÄMO som har tagit fram en kostnadsfri webbutbildning som tar ca 1,5 h med konkreta tips och praktiska övningar.

 4. Nya avgifter till TRR och TSL från den 1 oktober 2022

  Nyhet

  I och med att ”Huvudavtalet med PTK”, ”Huvudavtalet med LO” för SEKO samt ”Kollektivavtalet om omställningsförsäkring via TSL” med Byggnads, Elektrikerna och Handels träder i kraft den 1 oktober kommer avgifterna till TRR samt TSL att förändras.

 5. Tjänstepensionens dag

  Nyhet

  Tjänstepensionens dag handlar om att du som arbetsgivare med kollektivavtal betalar, som del av ersättningen för arbetet, in pengar till dina anställdas pension. Det firar vi alla tillsammans den 27 september. Vill du berätta om fördelarna med tjänstepension för dina anställda? Vi på Installatörsföretagen har med hjälp av Avtalat satt samman material som du enkelt kan dela för att visa fördelarna med tjänstepension.

 6. Frågor och svar

  Webbsida

  Under våra webbinarium om LAS och omställningspaketet inkom en del frågor. På den här sidan besvarar vi dem i tur och ordning.

 7. Vad gäller för ditt kollektivavtal?

  Webbsida

  De olika kollektivavtal som vi på Installatörsföretagen tecknar med våra fackliga motparter kommer påverkas på olika sätt av lagändringarna samt Huvudavtalen. På denna sida har vi sammanställt information om vad som gäller på respektive avtalsområde.

 8. Kurs: Installationsavtalet El

  Nyhet

  Vi vill tipsa om att Installatörsföretagen håller kurs i Installationsavtalet El - via INSU - den 8 november. Kursen ger kännedom om avtalet ur ett arbetsgivarperspektiv.

 9. Beviljad ”trygghetspension” innebär att anställningen kan avslutas

  Nyhet

  Den nya så kallade trygghetspensionen kan beviljas från den 1 september 2022. Då ställs lägre krav på sjukskrivna äldre i förvärvsarbetande ålder, dvs den som har fem eller färre möjliga år till pension. Det blir lättare få sjukersättning. Ersätts långvarig sjukskrivning med sjukersättning för 60-plussare kan anställningen avslutas.

 10. Samlat om avtalsförsäkringar och - pension efter sommaren

  Nyhet

  I den här artikeln hittar du tips och information om vad som gäller när det kommer till avtalsförsäkringar och pensioner efter sommaren.

Du är på sidan 1 av 55 Nästa sida