Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

548 träffar

 1. Mall för rehabiliteringsplan

  Webbsida

  Arbetsgivaren har en skyldighet att ta fram en ”plan för återgång i arbete”. När en medarbetare förväntas vara frånvarande från arbetet på grund av sjukdom under en längre tid ska du som arbetsgivare ta fram en rehabiliteringsplan. Här hittar du hjälp och vägledning i framtagandet.

 2. Arbetsbrist

  Webbsida

  Coronaviruset påverkar samhället och medlemsföretagen hårt. Vissa företag kan komma att behöva ta till drastiska åtgärder i form av driftsinskränkningar för att rädda sina företag.

 3. En arbetstagare har bekräftats smittad/insjuknat – checklista

  Webbsida

  Har du en medarbetare som blivit smittad av coronaviruset? Vi har tagit fram en checklista för vad du som arbetsgivare ska göra om det händer.

 4. Nedsättning av arbetsgivaravgifter för unga

  Webbsida

  Pandemin har slagit hårt mot många av de branscher där unga arbetar. Riksdagen har därför beslutat att tillfälligt sänka arbetsgivaravgiften för unga.

 5. Personuppgiftshantering

  Webbsida

  Utbrottet av coronaviruset covid-19 aktualiserar många frågor för dig som arbetsgivare. Några av de frågorna är kopplade till hanteringen av personuppgifter.

 6. Vad händer om förskola eller skola stänger?

  Webbsida

  Tillfällig ändring av regelverket gör att en förälder kan få tillfällig föräldrapenning om förskola eller skola stänger på grund av coronaviruset, covid-19. Därmed har föräldern i sådant fall också rätt till ledighet.

 7. Coronaviruset

  Webbsida

  För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

 8. Återöppnandet av arbetsplatserna

  Nyhet

  När restriktionerna hävts och vi börjar återgå till "det nya normala" innebär det saker att tänka på när det gäller arbetsmiljö, arbetsledning och arbetsrätt.

 9. Vaccinering och tester

  Webbsida

  Just nu ställs många frågor kring vad som gäller rörande vaccinering. Kan du som arbetsgivare kräva att arbetstagare vaccinerar sig? Hur hanterar du situationen att en kund kräver vaccinerade arbetstagare för att utföra arbetet? Nedan besvarar vi bland annat dessa frågor.

 10. Återgång till arbete

  Webbsida

  Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån togs bort den 29 september 2021 och myndigheten förespråkar en successiv återgång till arbetsplatsen. Du som arbetsgivare kan därmed planera för en stegvis återgång till arbetsplatsen för de anställda.

Du är på sidan 1 av 55 Nästa sida