Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

569 träffar

 1. Tjänstemannaavtalet – kompletterande försäkringsöverenskommelse till ITP

  Webbsida

  Deltidspensionsförsäkring för tjänstemän via Collectum innebär extra premieavsättningar upp till 65-årsdagen, i syfte att på sikt möjliggöra delpension för enskilda i den mån verksamheten tillåter det.

 2. Räkna med 24-åringarna i lönerapporten till Fora

  Nyhet

  Den sänkta inträdesåldern till Forapensionen gör att 24-åringar nu ska ingå i lönesumman arbetsgivaren rapporterar till Fora. Det beror på att Överenskommelsen om pensioner och försäkringar mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK nu slutgiltigt är antagen av samtliga avtalsområden.

 3. Avtalsnytt 2020 – information om det nya Tjänstemannaavtalet

  Webbsida

  Ett nytt Tjänstemannaavtal är nu på plats. Vi på Installatörsföretagen, tillsammans med Glasbranschföreningen, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen i Sverige samt Plåt & Ventföretagen, har tecknat ett nytt Tjänstemannaavtal med fackförbunden Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer.

 4. När anställda snöar inne

  Nyhet

  Stora mängder snö kan ställa till det. Det kan exempelvis innebära problem för arbetstagare att ta sig till sin arbetsplats. Men vad gäller egentligen när arbetstagare får det svårare än vanligt att ta sig till jobbet?

 5. Nya regler för beskattning för utländsk arbetskraft

  Nyhet

  Riksdagen har beslutat att införa det ekonomiska arbetsgivarbegreppet i Sverige från och med 1 januari 2021. Avgörande för om en arbetstagare ska beskattas i Sverige är vem den utför arbete för, och inte vem som betalar ut lönen.

 6. Finfa blir Avtalat

  Nyhet

  Som arbetsgivare med kollektivavtal inom privat sektor ger du bra förmåner till dina anställda: tjänstepension och försäkringar. För att göra det enklare för dig har Avtalat tagits fram. En ny plattform för administration av kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

 7. Uppsägning pga arbetsbrist

  Webbsida

  Uppsägning på grund av arbetsbrist skall väljas om uppsägningsgrunden inte är hänförlig till den enskilde arbetstagaren utan att den grundas på organisatoriska orsaker.

 8. Digital avtalsinformation gällande Teknikinstallationsavtalet och Tjänstemannaavtalet

  Nyhet
  Vi på Installatörsföretagen höll den 17 december digital avtalsinformation gällandeTeknikinstallationsavtalet och Tjänstemmanaavtalet. Syftet var att berätta om de nya avtalen och förtydliga vad de innebär för våra medlemsföretag.
 9. Nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal

  Nyhet

  Ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal är på plats. Avtalet gäller från den 1 januari 2021 till och med 31 maj 2023.

 10. Avtalsnytt 2020 – information om det nya Larm- och Säkerhetsteknikavtalet

  Webbsida

  Ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtalet är nu på plats. Vi på Installatörsföretagen har tecknat ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtalet med de fackliga motparterna Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och Service- och kommunikationsfacket (SEKO).

Du är på sidan 1 av 57 Nästa sida