Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

531 träffar

 1. IN Skåne - Det du behöver veta som arbetsgivare

  Svenskt Näringsliv, Navigationsgatan 1 A, Malmö 13 jun 2022 12:00 - 13 jun 2022 16:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala förening i Skåne bjuder in till träff för administratörer och andra som vill fräscha upp sina kunskaper om rehabilitering, sjukpenning, misskötsamhet genom drogmissbruk.

 2. Nationaldagen 2022, måndagen den 6 juni

  Nyhet

  Blir det nationaldagsfirande för er hemma eller på företaget i år? Har ni ledigt? Och vad kostar det om någon måste arbeta på Nationaldagen 2022?

 3. Ta upp alkoholfrågan redan innan semestrarna

  Nyhet

  För många kan sommarsemester innebära en kraftigt ökad alkoholkonsumtion, vilket även kan leda till misskötsamhet när den anställde kommer tillbaka från ledigheten. Genom att ta upp frågan i god tid innan medarbetarna går på semester så finns det möjlighet att fånga upp dem som ligger i riskgruppen innan det blir ett problem.

 4. Unionens löneavtal

  Webbsida

  Med Unionen har Installatörsföretagen, med flera, två löneavtal. Ett traditionellt löneavtal och ett alternativt valbart löneavtal. Lönen ska revideras den 1 maj enligt det traditionella löneavtalet och den 1 april enligt de alternativa, om lokala parter på företaget har kommit överens om att tillämpa det.

 5. Anställningsförmån som lätt glöms bort

  Nyhet

  Försäkringspaket som ingår i kollektivavtalet, och som ditt företag ska teckna försäkringsavtal med Fora och Collectum om för alla dina anställda, funderar du oftast inte mer på efter att du tecknat försäkringarna och fakturorna börjar komma. Trots att Försäkringspaketen ASL och ITP dvs avtalsförsäkringarna är en lika viktig del av kollektivavtalet som till exempel löneavtalen.

 6. Dags för ferie- och sommararbetare

  Nyhet

  Det är alltid viktigt för branschen att unga får möjlighet till ferie- och praktikjobb. Få känna på att jobba i den bästa av branscher – installationsbranschen. Vi har sammanställt sådant du ska tänka på när du anställer unga. Kom ihåg att det är särskilda arbetsmiljöregler för minderåriga.

 7. Felaktigt utbetald lön

  Webbsida

  Har du av misstag betalat ut för mycket lön till en arbetstagare? Här kan du läsa mer om vad som gäller i den situationen.

 8. Kvittning av lön

  Webbsida

  En fråga som kan uppkomma för dig som arbetsgivare är om det är möjligt att dra av ett belopp från en arbetstagares lön för ett krav du har mot arbetstagaren. Detta kallas kvittning. Kvittningsmöjligheterna för dig som arbetsgivare är begränsade.

 9. Ledaravtalet

  Webbsida

  Ledaravtalet är ett så kallat processlöneavtal. Lönen revideras, om man inte kommer överens om annat, den 1 april. Här hittar du hjälpmedel för att genomföra lönerevisionen.

 10. Vad gäller inför lönerevisionen?

  Nyhet

  Nu är lönerevisionen i full gång. Men vad gäller för just ditt avtalsområde? I Arbetsgivarguiden har vi sammanställt information om de lönerevisioner som ska genomföras på företagen. Här kan du läsa om hur årets lönerevision ska hanteras på de olika avtalsområdena.

Du är på sidan 1 av 54 Nästa sida