Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

533 träffar

 1. Permittering

  Webbsida

  Installatörsföretagens kollektivavtal ger i olika utsträckning redan nu arbetsgivare rätt att permittera arbetstagare. Permittering innebär att arbetsgivare, utan att anställningen upphör, inte tillhandahåller arbetstagaren något arbete samt befriar arbetstagaren från hans närvaroskyldighet.

 2. Resor

  Webbsida

  Vi får ofta frågor om vad som gäller när de anställda reser i tjänsten. Teknikinstallationsavtalet och Installationsavtalet innehåller regler kring resor. Under respektive kollektivavtal kan du ta del av information som förklarar vilka regler som gäller.

 3. Frånvaro på grund av naturkrafter

  Webbsida

  Vad gäller om de anställda inte kommer till jobbet eller inte kan utföra arbete på grund av dåligt väder?

 4. Värmebölja – tips för den som jobbar

  Nyhet

  Arbetsmiljöverkets värmeexpert Fredrik Haux tipsar på Arbetsmiljöverkets hemsida om vad den anställde själv kan göra för att bidra till bättre arbetsmiljö vid värmebölja.

 5. Information för dig som kan vara påverkad av aktuellt varsel vid Tema Elektro i Blentarp

  Nyhet

  SEF har varslat om sympatistridsåtgärder som kan påverka Installatörsföretagens medlemsföretag. Varslen avser bland annat arbetsuppgifter inom Installationsavtalets område. Samma arbetsuppgifter är också satta i blockad.

 6. Kollektivavtal

  Webbsida

  Vi på Installatörsföretagen är en del av den svenska modellen och tecknar kollektivavtal med flera fackliga förbund. Genom våra kollektivavtal uppnås branschanpassade regler som ger våra medlemsföretag ett regelverk anpassat för just våra branschers förutsättningar. Genom medlemskap hos oss ansluter du dig till det av våra kollektivavtal som gäller för just din bransch.

 7. Sjuk- eller VAB-anmälan i semestertid

  Nyhet

  I semestertider är det klokt att påminna alla anställda om företagets rutiner för sjukanmälan eller VAB. Se till att det alltid går att nå rätt person på företaget med en anmälan. Var även tydlig med hur anmälan ska göras.

 8. Broschyr YA för elbranschen pdf

  Installationsavtalet
 9. Yrkesintroduktionsanställning (YA)

  Webbsida

  Med hjälp av en yrkesintroduktionsanställning (YA) kan du som arbetsgivare få ekonomiskt stöd för att lära upp en nyanställd. Installatörsföretagen (IN) har tecknat centrala kollektivavtal med både Byggnads och SEF om YA-bidrag. Avtalen gäller för såväl Installatörsföretagens medlemmar som företag med hängavtal.

 10. Utbildningsplan ETG el xlsx

  Installationsavtalet
Du är på sidan 1 av 54 Nästa sida