Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

179 träffar

 1. Semester i Teknikinstallationsavtalet

  Nyhet

  Sommar och därmed semester närmar sig med stormsteg. Arbetsgivaren har ansvar att lägga ut semester under sommarperioden och här hittar du ett webinarie med tips och råd kring hur du som arbetsgivare bör planera och tänka kring dina medarbetares semester.

 2. Guide för anlitande Installationsavtalet

  Nyhet

  Undrar du över vad som gäller när det kommer till anlitande av underentreprenör samt vid lån av montör eller inhyrning av montör från bemanningsföretag inom Installationsavtalet? Då kan du följa vår nya steg-för-steg guide.

 3. Kollektivavtalets dag 17 mars 2024

  Nyhet

  Nio av tio anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Det innebär trygghet och stöd för arbetsgivare och mer pengar i plånboken för anställda. Därför firar vi Kollektivavtalets dag den 17 mars.

 4. Vad kostar försäkringar och pensioner?

  Nyhet

  Vad kostar egentligen de lagstadgade respektive de kollektivavtalade försäkringarna och pensionerna som arbetsgivaren betalar?

 5. Månadsrapportering till Fora - första deadline 31 mars

  Nyhet

  Märk upp era anställda arbetare med rätt avtalskod och rapportera in vad ni betalat ut för löner till dem januari och februari senast 31 mars.

 6. Undantag vid Månadsrapportering till Fora

  Webbsida Undantag från Huvudregeln att all utbetald lön ska belasta utbetalningsmånaden vid premieberäkning medges endast i två situationer: för Semesterersättning samt för lön hänförlig annan månad.
 7. Månadsrapportering till Fora

  Webbsida Fora har infört Månadshantering av Avtalspension SAF-LO (ASL) när det gäller löner som utbetalas från och med 2024-01-01. Månadsrapporteringen innebär att du som arbetsgivare rapporterar utbetald kontant bruttolön till Fora varje månad. Fora beräknar i sin tur pensionspremier och fakturerar arbetsgivarna månadsvis. Detta innebär i sin tur att pensionspremier även kommer att överföras till arbetstagarnas valda pensionsförsäkringar månadsvis.
 8. Lön hänförlig annan månad, övergångsregler 2024

  Webbsida Övergångsregler för lönedelar intjänade 2023 men utbetalda 2024. Svenskt Näringsliv och LO är ense om att: För lönedelar som utbetalas efter 2023.12.31 - men som är ”hänförliga till månader innan” övergången till månatlig hantering - ska den tidigare årliga hanteringen tillämpas för beräkning av pensionspremierna.
 9. Lön hänförlig till annan månad

  Webbsida Undantag från huvudregeln - att all lön är underlag för premiedebitering den månad den betalas ut – finns för vissa lönearter som tjänats in under en längre tid, oftast flera månader.
 10. Månadsvis hantering av Avtalspension SAF-LO(ASL) - Hantering av lön hänförlig till annan månad

  Nyhet

  Månadshantering av Avtalspension SAF-LO (ASL) hos Fora har införts när det gäller löner som utbetalas från och med 2024-01-01. Månadsrapporteringen innebär att du som arbetsgivare rapporterar utbetald kontant bruttolön till Fora varje månad. Fora beräknar i sin tur pensionspremier och fakturerar arbetsgivarna månadsvis. Detta innebär i sin tur att pensionspremier även kommer att överföras till arbetstagarnas valda pensionsförsäkringar månadsvis.

Du är på sidan 1 av 18 Nästa sida