Hoppa till innehåll

Nyheter

Du kan välja att filtrera bland Installatörsföretagens nyheter på område och tidperiod.

Semester i Teknikinstallationsavtalet

27 mars 2024

Arbetsgivarfrågor Sommar och därmed semester närmar sig med stormsteg. Arbetsgivaren har ansvar att lägga ut semester under sommarperioden och här hittar du ett webinarie med tips och råd kring hur du som arbetsgivare bör planera och tänka kring dina medarbetares semester.

Möt oss på Nordbygg

26 mars 2024

Om Installatörsföretagen Snart är det dags för Nordbygg, branschmässan för dig som verkar i installationsbranschen. Installatörsföretagen är stolt medarrangör, fyller scenen Arena fastighetsenergi med innehåll, sänder livepodd och har en monter på plats. Boka din kostnadsfria biljett redan idag ...

Fler affärer med energieffektivisering

26 mars 2024

Lönsamhet & företagande Uttrycket energieffektivisering först handlar om att effektivisera användningen av el och värme innan man tittar på förnybara energikällor för resterande energibehov. Det här är en stor marknad för dig som installatör. Tillsammans med direktiven om energieffektivisering ...

Guide för anlitande Installationsavtalet

25 mars 2024

Arbetsgivarfrågor Undrar du över vad som gäller när det kommer till anlitande av underentreprenör samt vid lån av montör eller inhyrning av montör från bemanningsföretag inom Installationsavtalet? Då kan du följa vår nya steg-för-steg guide.

Rekordmånga ansökningar till ETU 2023

22 mars 2024

Lönsamhet & företagande Under 2023 steg ansökningarna till utvecklingsfonden ETU med 54 procent jämfört med föregående år. Bland de beviljade projekten finns bland annat en barnbok, ett samarbetsavtal med flertalet lärosäten samt framtagande av en AI-utbildning.

Så ser vi på regeringens energiproposition

21 mars 2024

Opinion I går presenterade regeringen den energipolitiska inriktningspropositionen som sätter riktningen för energipolitik framåt. Installatörsföretagen är positiva till inriktningen men saknar mål för energieffektivisering.

Entreprenadindex för februari 2024

15 mars 2024

Lönsamhet & företagande Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan du se den senaste statistiken.

Möt oss på Construction Summit

14 mars 2024

Lönsamhet & företagande Construction Summit är bygg- och installationsbranschens mötesplats som i år arrangeras tisdagen den 19 mars på Sergel Hub i Stockholm. Installatörsföretagen är stolt strategisk partner – det här gör vi på arenan 2024.

Teslakonflikten: Utökade sympatiåtgärder

13 mars 2024

Konflikt Den 8 mars 2024 varslade Svenska Elektrikerförbundet om två nya sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Det innebär en utökning av sympatiåtgärderna som varslades den 7 och 8 november förra året. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar s...

Kollektivavtalets dag 17 mars 2024

11 mars 2024

Pension och försäkring Nio av tio anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Det innebär trygghet och stöd för arbetsgivare och mer pengar i plånboken för anställda. Därför firar vi Kollektivavtalets dag den 17 mars.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 69 Nästa sida