Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

155 träffar

 1. Nu finns inspelningar av succéwebbinarierna entreprenadjuridik

  Nyhet

  Under våren höll Installatörsföretagens entreprenadjurister en webbinarieserie i tio delar. De togs emot otroligt väl och önskemål om att spela in dem har haglat in. Er önskan är vår lag. Nu är samtliga tio webbinarier inspelade och finns tillgängliga på vår webbplats för dig som är medlem i Installatörsföretagen.

 2. Webbinarier

  Webbsida

  Har du missat ett av våra webbinarium som du egentligen gärna hade gått på? Misströsta inte! Här finns inspelade webbinarier - tillgängliga för dig att kolla på när det passar dig och på det sätt som passar dig! Se hela klippet på en gång eller pausa och dela upp det. Tillsammans behandlar materialet en stor del av de vanligaste utmaningarna för företag inom installationsbranschen.

 3. Tänkvärda råd vid materialproblem och dyrare inköp

  Nyhet

  Under 2022 har priset på material ökat markant för alla verksamheter och många produkter är försenade eller har leveranser som uteblir helt. Vi därför har tagit fram råd och sammanställt data över prisutvecklingen.

 4. Råd vid materialproblem och dyrare inköp

  Webbsida

  Priset på material ökar och många produkter är försenade eller leveransen uteblir helt. Hur ska man tänka och agera? Vi har tagit fram råd och sammanställt data över prisutvecklingen.

 5. Vägledning om offentlig upphandling

  Webbsida

  Vägledningen om offentlig upphandling i installationsbranschen som Installatörsföretagen har tagit fram innehåller förslag, tips och råd för att det ska bli enklare för beställare att genomföra offentliga upphandlingar i installationsbranschen.

 6. Ny konsumentköplag den 1 maj

  Webbsida

  Driver du en webbshop eller fysisk butik mot konsumenter, eller är kanske att installera värmepannor till konsumenter en av dina stora verksamheter? Då ska du titta hit för från och med den 1 maj får vi en ny konsumentköplag.

 7. Lär dig att skiva vattentäta avtal med konsumenten

  Nyhet Att skriva korrekta avtal i affärer mellan företag har du säkert koll på. Men att skriva avtal med privatpersoner där konsumenträtten gäller kan kännas krångligare. Därför har utbildningsbolaget Insu skapat kursen ”Konsumenträtt för installatörer” tillsammans med oss. Kursen genomförs live via webben.
 8. Behöver jag specificera fakturan?

  Fråga Fråga: Jag har slutfört ett arbete hemma hos en privatperson och fakturerat för det, men min kund invänder nu att hon inte tänker betala fakturan förrän jag har specificerat den. Hon säger att hon har rätt att hålla inne med betalningen till dess att hon fått en specificerad faktura enligt konsumenttjänstlagen, stämmer det?
 9. Vart går gränserna för vårt skadeståndsansvar?

  Fråga Fråga: I ett ombyggnadsprojekt utför vi ­arbeten åt ett byggföretag, som anlitats av fastighetsägaren för att hyresgästsanpassa en äldre lokal. I förra veckan släppte en presskoppling som vi monterat med omfattande läckage och skador på byggarens arbeten som följd. Dessutom skadades delar av fastigheten som ligger utanför projektet. Nu kräver byggaren att vi ska betala för skadorna på deras arbeten, för skador på fastigheten i övrigt, samt ersättning för att vissa hyresgäster tvingas flytta ut när skadorna åtgärdas. AB 04 gäller för entreprenaden. Är vi verkligen skyldiga att ersätta alla skador fullt ut?
 10. Nu blir upphandlingarna enklare

  Nyhet

  Från och med den 1 februari 2022 förenklas upphandlingsreglerna. Då ersätter två nya kapitel de regler som tidigare gällde för upphandlingar under tröskelvärdena: ett för annonspliktiga upphandlingar och ett för direktupphandlingar. Här är några viktiga förändringar för dig att hålla koll på!

Du är på sidan 1 av 16 Nästa sida