Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

167 träffar

 1. Entreprenadjuridisk kurs - IN Göteborg och IN Västra Sverige FULLBOKAD

  Webbinarium: Kurs 11 okt 2021 08:00 - 11 okt 2021 12:00
  Kalender

  Installatörsföretagens Regionala föreningar i Göteborg och i Västra Sverige bjuder in till Entreprenadjuridisk kurs för dig som är medlem i Göteborg eller i Västra Sverige.

  Kursen är upplagd på två halvdagar, 11 och 13 oktober, kl. 08.00 - 12.00, och du får grundläggande kunskaper om vilka rättigheter och skyldigheter du har i ett normalt entreprenadavtal.

 2. Vad kan du göra om ditt material blir dyrare att köpa in?

  Nyhet

  Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.

 3. Permittering

  Webbsida

  Installatörsföretagens kollektivavtal ger i olika utsträckning redan nu arbetsgivare rätt att permittera arbetstagare. Permittering innebär att arbetsgivare, utan att anställningen upphör, inte tillhandahåller arbetstagaren något arbete samt befriar arbetstagaren från hans närvaroskyldighet.

 4. Information för dig som kan vara påverkad av aktuellt varsel vid Tema Elektro i Blentarp

  Nyhet

  SEF har varslat om sympatistridsåtgärder som kan påverka Installatörsföretagens medlemsföretag. Varslen avser bland annat arbetsuppgifter inom Installationsavtalets område. Samma arbetsuppgifter är också satta i blockad.

 5. Hur visar jag att priset är skäligt vid löpande räkning?

  Fråga Fråga: Vi har gjort ett arbete för en konsument men avtalade bara om ett timpris och nu menar kunden att de inte tänker betala hela vår faktura eftersom priset inte är skäligt.
 6. Aktuell konflikt- och varselinformation

  Webbsida

  Svenska Elektrikerförbundet (SEF) har återkallat samtliga varsel om sympatiåtgärder. De stridsåtgärder som skulle inletts den 10/8 kl. 06.00 och sedan utökats den 24/8 kommer därmed inte sättas i verket.

 7. Sjuk, karens, VAB, riskgrupp

  Webbsida

  Här hittar du mer information om vad som gäller vid till exempel karens, sjukanmälan, sjuklönekostnad och smittbärarpenning.

 8. Vad händer om förskola eller skola stänger?

  Webbsida

  Regelverket förändas tillfälligt med anledning av covid-19. Från och med den 25 april 2020 kan en förälder få tillfällig föräldrapenning om förskola eller skola stänger på grund av coronaviruset, covid-19. Därmed har föräldern i sådant fall också rätt till ledighet.

 9. Entreprenadjuridik

  Kurs 12 okt 2021 - 12 okt 2021
  Kalender

  Vill du få bättre koll på dina förfrågningar och entreprenadavtal? Hos oss får du hjälp med att spara både tid och kostnader genom att du får veta vilka regler som gäller. I vår grundkurs lär du dig branschens juridiska regelverk, var gränserna går och hur du bäst tar tillvara på dina rättigheter.

 10. Nedsättning av arbetsgivaravgifter för unga

  Webbsida

  Pandemin har slagit hårt mot många av de branscher där unga arbetar. Riksdagen har därför beslutat att tillfälligt sänka arbetsgivaravgiften för unga.

Du är på sidan 1 av 17 Nästa sida