Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

60 träffar

 1. Införandet av miljözon klass 3 i delar av centrala Stockholm – vad gäller för dig som installatör

  Nyhet

  Ett beslut har fattats om att införa en miljözon klass 3 i delar av centrala Stockholm. Detta innebär att de flesta bensin- och dieselfordon kommer att förbjudas från och med den 31 december 2024. I regel kommer endast elfordon att tillåtas inom miljözonen. Som installatör finns det några saker du bör tänka på och känna till med anledning av detta.

 2. Webbinarier inom entreprenadjuridik under vintern och våren 2024

  Nyhet

  Nio torsdagar från och med 29 februari bjuder Installatörsföretagen in dig som är medlem till webbinarier inom entreprenadjuridik, kl. 08.00 - 09.00. Webbinarierna är gratis och hålls online via Teams.

 3. Gå grundkurs i entreprenadjuridik

  Nyhet

  Vill du eller någon av dina medarbetare lära er grunderna i entreprenadjuridik? I så fall vill vi tipsa om INSU:s grundkurs i entreprenadjuridik.

 4. Så skriver du en ansökan om överprövning

  Nyhet

  Har du deltagit i en upphandling där ni anser att något fel begåtts? Då kan det finnas skäl att överpröva. Men att överpröva en upphandling på rätt sätt kan vara svårt, eftersom det finns många krav på hur en ansökan om överprövning ska se ut och vad den ska innehålla. Därför har vi tagit fram en blankett för överprövning som är enkel att fylla i.

 5. Om din kund inte kan betala

  Nyhet

  När det är dåliga tider ökar risken för att även dina kunder drabbas av sinande kassa och att de i värsta fall går i konkurs. Men vad händer när kunden inte kan betala eller om din beställare eller underentreprenör går i konkurs? Vi tipsar om allt från förebyggande åtgärder till hur du bäst går tillväga om situationen skulle uppstå.

 6. Webbinarier entreprenadjuridik

  Webbsida Här finns inspelade webbinarier - tillgängliga för dig att kolla på när det passar dig och på det sätt som passar dig!
 7. Nya argument för materialprishöjningar

  Webbsida Nyligen utkom en intressant artikel som pekar på en rad argument som du som entreprenör med fördel kan använda för att nå framgång i dina prisförhandlingar som rör ökade materialkostnader. 
 8. CS Talks: Entreprenadjuridik

  Nyhet

  Det är många frågor som ska beaktas kring rättigheter och skyldigheter inom ramen för en entreprenad. Framförallt, i en extraordinär omvärld uppstår extraordinära omständigheter där ansvarsfrågan mellan entreprenör och beställare ställs på sin spets. Den 28 mars genomfördes Construction summit i Stockholm. Här kan du se det inspelade samtalet om entreprenadjuridik.

 9. När material blir dyrare att köpa in

  Webbsida Många av våra medlemsföretag råkar ut för stora prisökningar på material i sina entreprenader. Vi har samlat råd och tips om vad du kan göra om det händer i din entreprenad.
 10. Sena/uteblivna leveranser av material

  Webbsida Många medlemsföretag har på senare tid drabbats av sena eller uteblivna leveranser av material. Denna text beskriver vad du som entreprenör bör tänka på om du drabbas av leveransstörningar.
Du är på sidan 1 av 6 Nästa sida