Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

24 träffar

 1. LAS-förhandlingarna strandade - Parterna nådde inte hela vägen

  Nyhet

  Parterna har ytterligare en gång försökt att nå en överenskommelse kring lagen om anställningsskydd (LAS). Trots bra förhandlingar nådde parterna inte heller denna gång hela vägen fram. Ansvaret faller nu än en gång tillbaka på politikerna.

 2. Regeringens höstbudget

  Nyhet

  Idag överlämnades höstbudgeten till riksdagen. Regeringen och samarbetspartierna har fortsatt med den gröna omställningen och inriktar flera förslag på bygg- och installationssektorn. Syftet är att hjälpa samhället i den kris som vi går igenom, och det gläder oss att ett flertal förslag kommer att gynna våra medlemsföretag. Däremot saknas en, för installationsbranschen, viktig punkt – rotavdraget.

 3. Finfa på ny adress från 1 september

  Nyhet

  På Finfa finns fortfarande arbetsgivarnas personliga försäkringskonsulter för kollektivavtalade pensioner och försäkringar. Den 1 september flyttar alla medarbetare på Finfa till nya lokaler på samtliga orter i Sverige.

 4. Begränsade öppettider i påsk

  Nyhet

  Under påskhelgen har vi begränsade öppettider på servicetelefonen.

 5. Stor kampanj i DN och DI

  Nyhet

  Den 10 mars startade Installatörsföretagen en annonskampanj i DN och DI. Syftet är att synliggöra vårt varumärke, visa hur oerhört viktig du som medlem är för klimatet och för Sveriges framtid.

 6. Är konsultens ansvarsbegränsning giltig?

  Fråga Fråga: Vi utför just nu en mindre entreprenad där vi har projekteringsansvar för vissa tekniska lösningar. För att få hjälp med projekteringen har vi anlitat en teknisk konsult. Mellan oss och konsulten gäller ABK 09. Vid det senaste projekteringsmötet upptäckte vi att det finns omfattande fel i de handlingar som konsulten upprättat. Dessa fel medför att många av våra arbeten måste göras om. Vi uppskattar att våra merkostnader på grund av felen kommer att uppgå till minst 500 000 kronor. Vår konsult har informerats om vårt krav och medger att han har gjort fel. Emellertid vill han inte ersätta hela vår kostnad. Han påstår att hans ansvar är begränsat, eftersom han i sitt anbud har skrivit in följande text: ”Konsultbolagets sammanlagda skadeståndsskyldighet för uppdraget är begränsat till arvodets storlek, dock högst 120 prisbasbelopp.” Gäller detta verkligen? I sådana fall kommer vi inte få ersättning för någon större del av våra kostnader, eftersom konsulten hittills bara har fakturerat cirka 50 000 kronor och projekteringsarbetet i princip är avslutat.
 7. Första GDPR-fallet: sanktionsavgift på 200 000 kr

  Nyhet

  Första GDPR-domen som har resulterat i en sanktionsavgift tillföll en skola. Datainspektionen (DI) utfärdade en sanktionsavgift på 200 000 kronor efter att de på försök satt upp en kamera för ansiktsigenkänning.

 8. Datainspektionen hinner inte med kamerabevakningsärenden

  Nyhet

  Kamerabevakningslagen trädde i kraft i augusti 2018 för att öka möjligheten att bedriva kamerabevakning på offentlig plats. Dock har tillsynsmyndigheten Datainspektionen svårt att hinna med tillsynsarbetet, rapporterar SVT. Regeringen har dock lämnat glädjande besked och föreslår 14 miljoner kronor i ökade anslag i sin budgetproposition.

 9. 5 tips till dig som jobbar i sommar

  Nyhet

  I dessa hemestertider kanske du passar på att arbeta lite i sommar, sparar dagarna till senare eller är du kanske ny på jobbet? Oavsett anledning, misströsta inte! Det finns flera enkla vägar till att få semesterfeeling trots att du jobbar i sommar, vi har listat fem tips som ger dig den rätta känslan.

 10. Ta chansen att visa vad branschen står för

  Nyhet

  Genom vårt samarbete Upplyst med Elektrikerna vill vi motivera, diskutera och reagera på de banderoller som elteknikbranschens framtida medarbetare firar sin student med. Därför har vi en tävling.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida