Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

29 träffar

 1. Saira Alladin ny vd för Installatörsföretagen

  Nyhet

  Installatörsföretagen har utsett Saira Alladin till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som Vice President Asset Management på Ellevio och tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024.

 2. Boverket har lyssnat – vi får mer tid!

  Nyhet

  I ett öppet brev till Boverket begärde Samhällsbyggandets Regelforum - där Installatörsföretagen ingår - mer tid för att implementeringen av byggreglerna ska bli så bra som möjligt. Boverket har lyssnat och flyttar nu fram ikraftträdandet till den 1 juli 2025.

 3. Anmäl dig till Installatörernas dag 2024

  Nyhet

  Nu är det dags igen! Varmt välkommen till Installatörernas dag som i år hålls i Norrköping fredagen den 27 september. Det blir inspirerande och lärorika föreläsningar samt underhållning och middag tillsammans med kollegor från hela landet. Anmäl dig redan idag – begränsat antal platser.

 4. Narkotikadom möjliggör fortsatt arbete mot droger på arbetsplatser

  Nyhet

  I dag kom domen i målet där fackförbundet Byggnads stämt Assemblin och Installatörsföretagen för att en medarbetare som testat positivt för cannabis fått gå hem utan lön i väntan på att han kunde visa upp ett negativt drogtest. Arbetsdomstolen ger Installatörsföretagen och Assemblin rätt, vilket bekräftar den vedertagna processen för att upptäcka droganvändning på arbetsplatser.

 5. Elektrikerförbundet varslar om nya sympatiåtgärder mot enskilt företag

  Nyhet

  Den 31 maj 2024 varslade Svenska Elektrikerförbundet om utökade sympatiåtgärder med anledning av IF Metalls konflikt med Tesla. Åtgärderna riktas mot företaget Holmqvist Elektriska AB och träder i kraft den 13 juni 2024.

 6. Installatörsföretagen inleder samarbete med fyra universitet

  Nyhet

  Ett nytt samarbete mellan installationsbranschen och akademin ska resultera i korta och behovsanpassade kurser inom hållbar utveckling och fastighetsautomation, med start i januari 2025. Samarbetet mellan Installatörsföretagen, Karlstad universitet, Chalmers tekniska högskola, Luleå tekniska universitet och Örebro universitet ska stärka företags och individers förmåga att arbeta med den hållbara omställningen och optimera användningen av energi.

 7. Installatörsföretagens föreningsstämma 2024 genomförd

  Nyhet

  Föreningen Installatörsföretagens digitala föreningsstämma 2024 genomfördes den 14 maj. Här är de huvudsakliga besluten.

 8. Nya Branschregler för Säker Vatteninstallation träder i kraft 1 juli 2024

  Nyhet

  Den 1 juli 2024 träder de nya Branschreglerna för Säker Vatteninstallation 2021:2 i kraft. De största förändringarna i de nya reglerna gäller fördelarskåp.

 9. Livepoddar: Hur mår branschen & vad är en intelligent fastighet?

  Nyhet

  När branschens stora mässa Nordbygg nyligen gick av stapeln sände Installatörspodden live från folkvimlet. Flertalet experter och installationsföretag medverkade och gav sin syn på branschens nuläge och framtid.

 10. Välkommen till nya Säker El

  Nyhet

  Säker El är det enda egenkontrollprogrammet som uppfyller elsäkerhetslagens krav fullt ut och och elsäkerhet vid arbete enligt arbetsmiljölagen. Välkommen till den nya versionen av Säker El. Följ med när vi berättar mer.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida