Hoppa till innehåll

Sympatiåtgärder

Installatörsföretagen har mottagit varsel om sympatiåtgärder från Elektrikerförbundet på Installationsavtalets område och från Byggnads på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl:s område. Bakgrunden till varslen är IF Metalls konflikt med Tesla gällande kollektivavtal. Här samlar vi information till dig som kan komma att påverkas av varslen.

Till dig som är berörd

Vi uppmanar medlemsföretag som kan vara berörda att ta kontakt med Installatörsföretagens företagsrådgivare. Du når oss på 08-762 76 00 eller radgivning@in.se.

Byggnads varsel – Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

Den 16 november mottog Installatörsföretagen varsel från Byggnads på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl:s område. Varslet började gälla den 28 november kl. 06.00 och omfattar servicearbeten, reparationsarbeten, ny- eller ombyggnation vid Teslas tio svenska serviceverkstäder. Byggnads medlemmar kommer inte att utföra detta arbete. Arbetet försätts samtidigt i blockad.

Den 21 november mottog Installatörsföretagen en komplettering till tidigare lagt varsel. Kompletteringen innebär att arbete på ytterligare en verkstad, nu i Jönköping, blir föremål för varsel om sympatiåtgärder. Detta varsel trädde i kraft den 5 december kl. 06.00.

Varslet läggs som en sympatiåtgärd för IF Metall i deras konflikt med Tesla (TM Sweden AB).

Varslet i sin helhet, tillsammans med en lista över berörda verkstäder finns nedan.

Elektrikerförbundets varsel - Installationsavtalet

Den 7 november mottog Installatörsföretagen två varsel från Elektrikerförbundet på Installationsavtalets område. Varslen började gälla den 17 november kl. 05.00 och omfattar allt arbete med tillförsel av elektricitet genom service och reparationsarbeten av elanläggningar till TM Sweden AB, Teslas, serviceverkstäder samt laddstationer. Elektrikerförbundets medlemmar kommer inte att utföra arbete på dessa anläggningar.

Varslen läggs som en sympatiåtgärd för IF Metall i deras konflikt med Tesla (TM Sweden AB).

Medlemsföretag uppmanas att omedelbart informera Installatörsföretagen om företaget påverkas av konfliktåtgärderna. Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Varslen i sin helhet, tillsammans med en lista över berörda objekt finns nedan. Notera att varslet gällande bilverkstäder har korrigerats och tillfogats en annan lista över verkstäder som omfattas av varslet.

Elektrikerförbundets varsel gällande laddstationer (PDF)

Elektrikerförbundets varsel gällande bilverkstäder (PDF) OBS! Korrigerat varsel den 8 nov kl.14.00.

Elektrikerförbundets varsel - Installatörsföretagens ställningstagande

Välkommen att logga in för att se allt innehåll

Denna sida innehåller mer information som är tillgänglig för Installatörsföretagens medlemmar. Logga in nedan för att komma åt all information, och eventuella underliggande sidor och dokument.
Om du saknar konto kan du skapa ett här.