Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

38 träffar

 1. Elektrikerförbundet varslar om nya sympatiåtgärder mot enskilt företag

  Nyhet

  Den 31 maj 2024 varslade Svenska Elektrikerförbundet om utökade sympatiåtgärder med anledning av IF Metalls konflikt med Tesla. Åtgärderna riktas mot företaget Holmqvist Elektriska AB och träder i kraft den 13 juni 2024.

 2. Installatörsföretagen inleder samarbete med fyra universitet

  Nyhet

  Ett nytt samarbete mellan installationsbranschen och akademin ska resultera i korta och behovsanpassade kurser inom hållbar utveckling och fastighetsautomation, med start i januari 2025. Samarbetet mellan Installatörsföretagen, Karlstad universitet, Chalmers tekniska högskola, Luleå tekniska universitet och Örebro universitet ska stärka företags och individers förmåga att arbeta med den hållbara omställningen och optimera användningen av energi.

 3. Installatörsföretagens föreningsstämma 2024 genomförd

  Nyhet

  Föreningen Installatörsföretagens digitala föreningsstämma 2024 genomfördes den 14 maj. Här är de huvudsakliga besluten.

 4. Nya Branschregler för Säker Vatteninstallation träder i kraft 1 juli 2024

  Nyhet

  Den 1 juli 2024 träder de nya Branschreglerna för Säker Vatteninstallation 2021:2 i kraft. De största förändringarna i de nya reglerna gäller fördelarskåp.

 5. Livepoddar: Hur mår branschen & vad är en intelligent fastighet?

  Nyhet

  När branschens stora mässa Nordbygg nyligen gick av stapeln sände Installatörspodden live från folkvimlet. Flertalet experter och installationsföretag medverkade och gav sin syn på branschens nuläge och framtid.

 6. Välkommen till nya Säker El

  Nyhet

  Säker El är det enda egenkontrollprogrammet som uppfyller elsäkerhetslagens krav fullt ut och och elsäkerhet vid arbete enligt arbetsmiljölagen. Välkommen till den nya versionen av Säker El. Följ med när vi berättar mer.

 7. Succé på Yrkes-SM

  Nyhet

  23 april gick Yrkes-SM 2024 av stapeln. Arrangemanget var välbesökt och över 28 000 personer strömmande igenom på två och en halv dag. Målet för ECY och VVSYN var att visa upp installationsbranschen för unga, och säkra framtidens kompetensbehov.

 8. Nordbygg 2024

  Nyhet

  Under fyra fullspäckade dagar, den 23 till 26 april genomförs Nordbygg på Stockholmsmässan. Vår monter hittar du bredvid scenen Arena Fastighetsenergi, där genomförs till kortare föreläsningar, intervjuer och live-poddar. Du kan också lyssna in på ett av samtalen som spelades in som livepodd under mässans första dag.

 9. Nytt beslut i Easee-ärendet

  Nyhet

  Elsäkerhetsverket har den 19 april 2024 fattat ett nytt beslut i Easee-ärendet. Beslutet innebär att åtgärder inte behöver genomföras på redan installerade laddboxar av modellerna Easee Home och Easee Charge.

 10. Vattenskaderapporten 2023: Därför skedde 90 000 vattenskador i svenska hem 2023

  Nyhet

  Gamla ledningar och nya vitvaror innebär störst risk för vattenskador. Och svenska folket behöver förbereda sig bättre för kalla vintrar för att undvika frysskador. Det visar Vattenskaderapporten 2023, som baseras på försäkringsbolagens statistik över vattenskador. Samtidigt ger en djupdykning i statistiken en rad intressanta insikter.

Du är på sidan 1 av 4 Nästa sida