Hoppa till innehåll

Saira Alladin ny vd för Installatörsföretagen

Aktuellt

04 juli 2024

Installatörsföretagen har utsett Saira Alladin till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som Vice President Asset Management på Ellevio och tillträder som vd för Installatörsföretagen den 1 oktober 2024.

Bild: Ordförande Johnny Petré tillsammans med tillträdande vd Saira Alladin.

Saira Alladin inledde sin karriär som elektriker och har jobbat inom området i 25 år, både som teknisk specialist och chef på bland annat Vattenfall och nu senast hos Ellevio. Hon har jobbat för en mer jämställd arbetsplats i sina organisationer vilket har gett synliga resultat. År 2018 blev hon utnämnd till Årets Kraftkvinna för sina insatser och 2019 till Årets kvinnliga förebild.

Som vd för Installatörsföretagen kommer Saira Alladin att företräda 4 000 medlemsföretag med 60 000 medarbetare. Ett viktigt uppdrag som hon ser fram emot.

– Det är en jättespännande utmaning. Hela klimatomställningen är beroende av installationer och installatörer. Lyckas vi inte med installationerna kommer vi att få svårt att nå klimatmålen, så vi kan verkligen göra skillnad och sätta installatörerna på kartan, säger Saira Alladin i en intervju med Elinstallatören och VVS-Forum.

Den 1 oktober tillträder Saira Alladin som vd på Installatörsföretagen. Hon efterträder Ola Månsson som beslutat sig för att gå i pension efter att framgångsrikt ha lett arbetet med att utveckla Installatörsföretagen från samgåendet mellan EIO och VVS Företagen.

– Det känns spännande att få kliva in i rollen som vd, driva på den här resan, stötta företagen och samtidigt se till att vi har branschanpassade kollektivavtal, säger Saira Alladin.

Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré är nöjd med att ha klart med en ny vd som både har stor sakkunskap inom området och samtidigt lång erfarenhet från olika ledarpositioner.

– Precis som vår bransch så har Saira Alladin en gedigen bakgrund och kompetens samtidigt som hon har framtiden för sig. Vi är väldigt glada att få välkomna Saira som vår nästa vd, och vi är säkra på att hon är rätt person att leda organisationen och branschen in i framtiden, säger Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré.

Läs mer om Saira Alladin i vår tidning VVS-Forum