Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

24 träffar

 1. Installatörsföretagen och Byggnads har tecknat nytt kollektivavtal – strejken avblåst

  Nyhet

  Installatörsföretagen har tecknat ett nytt Teknikinstallationsavtal VVS & Kyl med fackförbundet Byggnads. Det nya avtalet gör det möjligt att fortsatt bemanna projekt på ett sätt som stöder branschens behov. Avtalstiden löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025 och följer lönenivåerna enligt ”märket” på 7,4 procent.

 2. Information om det nya Plåt- och Ventilationsavtalet

  Nyhet

  Plåt & Ventföretagen har tecknat ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal med Byggnads. Avtalet löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025 och följer lönenivån enligt märket med 7,4 procent.

 3. Nytt Tjänstemannaavtal på plats

  Nyhet

  Installatörsföretagen har ingått ett nytt Tjänstemannaavtal med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Avtalstiden löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. Löneavtalen med Ledarna och Sveriges Ingenjörer är fortsatt sifferlösa processlöneavtal medan avtalet med Unionen följer lönenivåerna enligt märket på 7,4 procent.

 4. Elektrikernas sympativarsel avblåst

  Nyhet

  Målerikonflikten har fått en lösning. Det betyder att det sympativarsel som Svenska Elektrikerförbundet lagt dras tillbaka.

 5. Elektrikernas sympativarsel är en besvikelse

  Nyhet

  Svenska Elektrikerförbundet varslar i sympati med Svenska Målareförbundet som sedan tidigare har en arbetsmarknadskonflikt med Måleriföretagen i Sverige. Detta påverkar sex av Installatörsföretagens medlemmar.

 6. Byggnads krav om slopade förenklingsregler hotar hela branschen

  Nyhet

  Den 12 maj varslade Byggnads om strejk på kollektivavtalet Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Om man inte når en överenskommelse innan 24 maj kommer strejk att bryta ut. Förhandlingarna har flutit på bra men kravet om stora ändringar i bilaga 7 är anledningen till det låsta läget.

 7. Butiksavtal för IN 1 april 2023 – 31 mars 2025

  Nyhet

  Installatörsföretagen har träffat hängavtal med Handelsanställdas förbund om nytt ”häng på” Detaljhandelsavtalet för INs medlemsföretag!

 8. Byggnads varsel: checklista för dig som är drabbad

  Nyhet

  Byggnads har varslat Installatörsföretagen om strejk. Vi har därför tagit fram en checklista som hjälp för de av våra företag som har drabbats av den uppkomna situationen.

 9. Ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal har tecknats

  Nyhet

  Plåt & Ventföretagen har nu tecknat ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal med Byggnads. Avtalet löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025 och följer lönenivån enligt märket med 7,4 %.

 10. Vi avvisar Byggnads ultimatum

  Nyhet

  Byggnads har i dag den 12 maj sagt upp Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och varslat om stridsåtgärder.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida