Hoppa till innehåll

Om Installatörsföretagen

Om Installatörsföretagen

Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation som stöttar våra medlemmar i deras vardag samtidigt som vi jobbar för deras framtid.

Det är våra 3600 medlemmar som med sina 55 000 medarbetare installerar, optimerar och kontrollerar din värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Installatörsföretagens uppdrag är att företräda medlemmarnas intressen och ständigt utveckla förutsättningarna för framgångsrikt företagande i installationsbranschen.

Vi har våra rötter i Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen. Men då det stod tydligt att de allt högre kundkraven i kombination med en snabb teknisk utveckling gjorde att marknaderna för VVS- och elteknikföretag ofta överlappade varandra enades våra krafter. Allt för att kunna fortsätta att stötta våra medlemmar effektivt i framtiden, och för att bli en ännu starkare röst i samhället.

  • Vårt huvudkontor finns i Stockholm. Vi har tolv distriktskontor - från Skellefteå i norr till Malmö i söder.
  • Installatörsföretagen representerar över 3 600 medlemsföretag med närmare 55 000 medarbetare.
  • Medlemsföretagens intressen tillvaratas genom bland annat påverkansarbete mot och information till myndigheter, politiker och allmänheten. Vi tecknar flera kollektivavtal.

Om Föreningen Installatörsföretagen

1 januari 2018 bildade EIO och VVS Företagen bransch- och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagen. Det är tillsammans med våra medlemmar som vi har bildat Föreningen Installatörsföretagen. Syftet med en ny gemensam förening är att ge föreningen en större och starkare röst för påverkan och genomslag. Vi är stolta över att representera branschen för tekniska installationer och här ska vi vara den naturliga samtalspartnern.

Våra medlemsföretag finner du under Hitta installatör.

Grafisk profil

Här hittar du Installatörsföretagens grafiska profil (pdf)

Logotyp

Varumärket Installatörsföretagen bygger vi tillsammans med våra medlemmar. Gamla loggor från EIO och VVS Företagen ska bytas ut på hemsidor och bilar. Om ni är med oss och jobbar för att stärka Installatörsföretagens varumärke, kommer det att gå snabbare för Installatörsföretagen att blir den aktör vi alla vill.

Dekaler till dina bilar går att beställa kostnadsfritt via IN Förlag och vår logotyp kan du ladda ner i några olika utföranden här nedan.

Högerklicka på länkarna nedan och välj "Spara länk som".

För användning i tryck

För användning på webben

Behöver du en logotyp i annat format? Kontakta Jenny Bäckström på Kommunikationsavdelningen.

Vi på Installatörsföretagen arbetar ständigt med att underlätta för ert företag, så att ni kan göra det ni är bäst på. Vi finns i din vardag och jobbar för din framtid.