Hoppa till innehåll

Elektrikerförbundet varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

Aktuellt

08 november 2023

Under tisdagen varslade Svenska Elektrikerförbundet (SEF) om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Installationsavtalet. Varslet kommer som en följd av IF Metalls krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

Sympatiåtgärden träder i kraft den 17 november kl. 05.00 och innebär att Installatörsföretagens medlemsföretag inte får utföra service och/eller reparation av elanläggningar vid Teslas verkstäder och laddstationer. Varslen i sin helhet finns att läsa på vår hemsida här.

Bakgrunden till sympativarslet är IF Metalls konflikt med Tesla som avböjt att teckna kollektivavtal för sina anställda i Sverige. IF Metall har därför gått ut i strejk för att visa sitt stöd. Flera LO-förbund har visat stöd för IF Metalls konflikt genom att varsla om sympatiåtgärder.

Installatörsföretagen arbetar med att analyserar vilka konsekvenser varslet får för våra medlemsföretag. Påverkas du och ditt företag av Elektrikerförbundets varsel – kontakta oss på Installatörsföretagen.