Hoppa till innehåll

Byggnads varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

Aktuellt

17 november 2023

Under tisdagen varslade Svenska Byggnadsarbetareförbundet om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Varslet kommer som ett stöd för IF Metall och deras krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

Sympatiåtgärden träder i kraft den 28 november kl. 06.00 och innebär att Installatörsföretagens medlemsföretag inte får utföra servicearbeten, reparationsarbeten, ny- eller ombyggnation vid Teslas tio svenska serviceverkstäder.

Varslen i sin helhet tillsammans med en lista över aktuella verkstäder finns att läsa på in.se här.

Bakgrunden till sympativarslet är IF Metalls konflikt med Tesla som avböjt att teckna kollektivavtal för sina anställda i Sverige. IF Metall har därför gått ut i strejk för att visa sitt stöd. Flera LO-förbund har visat stöd för IF Metalls konflikt genom att varsla om sympatiåtgärder.

Installatörsföretagen arbetar med att analyserar vilka konsekvenser varslet får för våra medlemsföretag. Påverkas du och ditt företag av Byggnads varsel – kontakta oss på Installatörsföretagen.