Hoppa till innehåll
Tjänsten Säker El kommer att uppgraderas från fredagen den 3 maj.

Arbetsmarknadsministern på prao hos solföretag

Opinion, Visa alla

25 september 2023

Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson har genomfört flera olika besök för att lära sig mer om installationsbranschens viktiga arbete och våra satsningar på att utbilda nya talanger.

Installatörsföretagen har omkring 1 700 medlemsföretag som arbetar med att installera solceller. Nyligen besökte arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) ett av dessa företag för att lära sig mer om hur en säker installation går till i ett vanligt småhus.

- Vi är positiva till regeringens utbyggda rotavdrag i höstbudgeten. Det gör det möjligt för fler hushåll att satsa på energieffektivisering och göra investeringar i sina energisystem, bland annat solpaneler, sa Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.

- Men vi hade velat se att rotavdraget höjdes till 50 procent av arbetskostnaden för att verkligen motverka svart arbete och stimulera satsningar på hållbara installationer, fortsatte Ola Månsson i samband med att Installatörsföretagens energipolitiska program presenterades för ministern.

Johan Pehrson träffade även elever och ledning för ETG College i Nyköping. Skolan är ett modernt koncept för att bedriva yrkesutbildning inom elteknik och automation. Ägare av skolan är Installarsföretagen och Elektrikerförbundet.

- Ni är med och bygger Sverige grönare, tryggare och starkare, sa arbetsmarknadsministern till skolans sistaårselever.

Relaterade länkar