Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

27 träffar

 1. Rädda branschskolorna och rädda viktig kompetens för näringslivet

  Nyhet

  Regeringens svala inställning till branschskolorna hotar kompetensförsörjningen i stora delar av näringslivet. Om den borgerliga regeringen menar allvar med att stärka Sveriges konkurrenskraft krävs ökade medel till branschskolorna, skriver Caj Luoma, Transportföretagen, Elin Kebert, Byggföretagen och Andreas Åström, Installatörsföretagen.

 2. Skolministern besökte INSU

  Nyhet

  Skolminister Lotta Edholm (L) besökte nyligen Installatörsföretagens branschskola INSU i Katrineholm. Intresset för hur branschen själv har tagit ansvar för att starta egna yrkesutbildningar är stort inom politiken.

 3. Så kan MYH skräddarsy installatörsutbildningar

  Nyhet

  För första gången publicerar Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) en samlad bild av kompetensbehovet i installationsbranschen. Analysen berör bland annat behovet av VVS-ingenjörer, elkonstruktörer och solenergitekniker. Rapporten belyser även de utmaningar som branschens yrkeshögskoleutbildningar står inför.

 4. Utskott Kompetensförsörjning

  Webbsida En fungerande kompetensförsörjning är avgörande för en konkurrenskraftig bransch. Vi behöver även få in nya kompetenser för att anpassa verksamheten till att leverera den klimatomställning som vårt samhälle är i behov av.
 5. Vägen in i branschen

  Webbsida Personer som arbetar i installationsbranschen ser till att grundfunktioner som rent vatten, el, värme, kyla, ventilation och fastighetsnät fungerar i vårt moderna samhälle. Samtidigt är det branschens verktyg för att förändra vårt samhälle till det hållbara, energieffektiva och smarta samhälle som vi vill och behöver ha – nu och i framtiden.
 6. Här kan du utbilda dig

  Webbsida Våra medlemmars kompetensförsörjning är en av Installatörsföretagens viktigaste frågor. Att nya och befintliga medarbetare besitter rätt kompetens är grunden till att våra medlemmar ska kunna bedriva sin verksamhet. Vår uppgift är att säkra kompetensförsörjningen för branschen även i framtiden.
 7. Kompetens

  Webbsida Installationsbranschen består av företag som möjliggör den omställning som vi står inför. Men för att klara den nödvändiga energiomställningen behöver vi bli fler och vi behöver också kunna lära om och lära nytt. Så här skapar vi en attraktiv bransch och säkrar framtidens kompetenser.
 8. Yrkesroller

  Webbsida Det är installatörer som monterar, installerar och underhåller funktioner för elektricitet, värme, kyla, vatten, sprinklers, ventilation, kraft och säkerhet. Vill du veta mer om vilka yrkesroller som finns inom installation?
 9. Remissvar på Gemensamt ansvar - en modell för planering och dimensionering av gymnasial utbildning, SOU 202033.pdf pdf

 10. Begränsning av lärlingsanställningar inom ramen för korttidspermittering

  Nyhet

  Vi har skrivit ett brev till utbildningsminister Anna Ekström tillsammans med flera företrädare för bygg- och installationsbranschen. Anledningen är att de nuvarande reglerna för korttidspermittering begränsar hela sektorns möjlighet till kompetensförsörjning. Tillväxtverkets regler tillåter nämligen inte företag som korttidspermitterar delar av personalen att ta emot lärlingar. Nu uppmanar vi regeringen att se över nuvarande regler.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida