Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

31 träffar

 1. Skatteverket bromsar utbyggnaden av förnybar elproduktion

  Nyhet

  Den tolkning som Skatteverket har gjort av gröna skattereduktionen för batterier skapar oro på marknaden och stoppar hushållens investeringar i solcellsinstallationer. Detta kan inte ligga i linje med regeringens intentioner, konstaterar Installatörsföretagen i en skrivelse till Regeringen.

 2. IN Talks: Hur ska vi hantera byggkrisen?

  Nyhet

  Vilka finanspolitiska åtgärder behöver regeringen genomföra för att mota byggkrisen? Det diskuterade vi med politiker från både regering och opposition i IN Talks. Här kan du se panelsamtalet i efterhand.

 3. Ny yrkesskola och lärlingsutbildning förbättrar kompetensförsörjningen

  Nyhet

  En viktig komponent för att lösa kompetensförsörjningen för företagen inom installationsbranschen är möjligheten för vuxna att kunna utbilda sig och yrkesväxla. Utredningen Långsiktig och behovsanpassad yrkesutbildning för vuxna som överlämnades till regeringen den 16 februari har potential att skapa nya möjligheter för just detta.

 4. Feltänkt med höjt lönegolv för arbetskraftsinvandrare

  Nyhet

  Idag tog regeringen emot utredningen om en behovsprövad arbetskraftsinvandring. Utredningen har bland annat undersökt hur regelverket för arbetskraftsinvandring kan stramas åt. Då med fokus på hur det lönegolv som infördes i slutet av 2023 kan ökas till den svenska medianlönen, 34 000 kr per månad.

 5. Två installationsföretag växlar upp med Bygglyftet

  Nyhet

  Elteknikföretaget Nordelektro och VVS-företaget Ivab har valts ut som pilotföretag i Bygglyftet. Det är en nationell satsning som ska ge företag i bygg- och installationsbranschen kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld med fokus på hållbarhet, digitalisering och lean construction. Under hösten 2024 lanseras Bygglyftet på bred front och öppnar upp för fler företag i branschen.

 6. Ola - årets första profil på Slussen.biz

  Nyhet

  Så här skriver Slussen.biz: "Årets första Profil har 40 års erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn, är vd för en bransch- och arbetsgivarorganisation med 4000 medlemsföretag och tycker om att jaga med sin tax. Vi träffar Ola Månsson på Installatörsföretagens huvudkontor vid Skanstull på Södermalm i Stockholm."

 7. Tyst minut den 18 december

  Nyhet

  Med anledning av den tragiska arbetsplatsolyckan i Sundbyberg där fem personer omkom har Byggföretagen och Byggnads tagit initiativ till en tyst minut. Installatörsföretagen uppmanar sina medlemmar och medarbetare att delta.

 8. Utredning om ny energiklassning avvisas

  Nyhet

  Installatörsföretagen avvisar förslagen i Boverkets utredning om ny energiklassning för byggnader. Utredningen brister i ekonomisk analys, i hur våra nationella energimål påverkas och saknar en koppling till renoveringsplanen i Sverige.

 9. Ny utgåva av Teknikhandbok VVS 2024

  Nyhet

  Nu kan du beställa Teknikhandbok VVS 2024 innehållande bland annat branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler med mera. Boken finns att beställa på IN Förlag.

 10. Energieffektiv kompetens ska kartläggas

  Nyhet

  EU:s Energieffektivitetsdirektiv är nu beslutat och kommer bli att en del av svensk lagstiftning. Det medför även lagstadgade krav på att analysera kompetensbehovet för att klara klimatomställningen.

Du är på sidan 1 av 4 Nästa sida