Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

39 träffar

  1. Ny yrkesskola och lärlingsutbildning förbättrar kompetensförsörjningen

    Nyhet

    En viktig komponent för att lösa kompetensförsörjningen för företagen inom installationsbranschen är möjligheten för vuxna att kunna utbilda sig och yrkesväxla. Utredningen Långsiktig och behovsanpassad yrkesutbildning för vuxna som överlämnades till regeringen den 16 februari har potential att skapa nya möjligheter för just detta.

  2. Feltänkt med höjt lönegolv för arbetskraftsinvandrare

    Nyhet

    Idag tog regeringen emot utredningen om en behovsprövad arbetskraftsinvandring. Utredningen har bland annat undersökt hur regelverket för arbetskraftsinvandring kan stramas åt. Då med fokus på hur det lönegolv som infördes i slutet av 2023 kan ökas till den svenska medianlönen, 34 000 kr per månad.

  3. Två installationsföretag växlar upp med Bygglyftet

    Nyhet

    Elteknikföretaget Nordelektro och VVS-företaget Ivab har valts ut som pilotföretag i Bygglyftet. Det är en nationell satsning som ska ge företag i bygg- och installationsbranschen kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld med fokus på hållbarhet, digitalisering och lean construction. Under hösten 2024 lanseras Bygglyftet på bred front och öppnar upp för fler företag i branschen.

  4. Ola - årets första profil på Slussen.biz

    Nyhet

    Så här skriver Slussen.biz: "Årets första Profil har 40 års erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn, är vd för en bransch- och arbetsgivarorganisation med 4000 medlemsföretag och tycker om att jaga med sin tax. Vi träffar Ola Månsson på Installatörsföretagens huvudkontor vid Skanstull på Södermalm i Stockholm."

  5. Tyst minut den 18 december

    Nyhet

    Med anledning av den tragiska arbetsplatsolyckan i Sundbyberg där fem personer omkom har Byggföretagen och Byggnads tagit initiativ till en tyst minut. Installatörsföretagen uppmanar sina medlemmar och medarbetare att delta.

  6. Utredning om ny energiklassning avvisas

    Nyhet

    Installatörsföretagen avvisar förslagen i Boverkets utredning om ny energiklassning för byggnader. Utredningen brister i ekonomisk analys, i hur våra nationella energimål påverkas och saknar en koppling till renoveringsplanen i Sverige.

  7. Ny utgåva av Teknikhandbok VVS 2024

    Nyhet

    Nu kan du beställa Teknikhandbok VVS 2024 innehållande bland annat branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler med mera. Boken finns att beställa på IN Förlag.

  8. Energieffektiv kompetens ska kartläggas

    Nyhet

    EU:s Energieffektivitetsdirektiv är nu beslutat och kommer bli att en del av svensk lagstiftning. Det medför även lagstadgade krav på att analysera kompetensbehovet för att klara klimatomställningen.

  9. IN Talks: Så ska vi få ordning på energikrisen

    Nyhet

    Den svenska energiförsörjningen är en högaktuell fråga, särskilt nu när minusgraderna blir allt fler. Förra årets energikris understryker behovet av kraftfulla åtgärder för att säkra vår nationella energiförsörjning. Därför samlade vi politik och näringsliv under årets sista IN Talks "Hur kan vi få ordning på energikrisen?". Här kan du se det i efterhand.

  10. Elektrikerförbundet varslar Installatörsföretagen om sympatiåtgärder

    Nyhet

    Under tisdagen varslade Svenska Elektrikerförbundet (SEF) om sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar som är anslutna till Installationsavtalet. Varslet kommer som en följd av IF Metalls krav på kollektivavtal på företaget Tesla.

Föregående sida Du är på sidan 2 av 4 Nästa sida