Hoppa till innehåll

Andreas Åström ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen

Om Installatörsföretagen

16 januari 2023

Andreas Åström blir ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. Han har bland annat en bakgrund som stabschef hos Liberalerna och som näringspolitisk chef hos Almega. Andreas Åström kommer närmast från Statsrådsberedningens samordningskansli.

– Det känns kul och uppfordrande att få möjlighet att leda Installatörsföretagens opinions- och påverkansarbete. Tillsammans med hela organisationen ska vi fortsätta att kraftfullt driva frågor om energieffektivisering, elektrifiering och hur branschens kompetensförsörjning kan förbättras. Installatörsföretagen har en central roll i att se till att Sverige ska klara energi- och klimatomställningen, säger Andreas Åström.

Sverige ska inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser senast år 2045. Många av lösningarna finns redan idag, inte minst genom smarta och hållbara installationer.

– Installatörsföretagens medlemmar jobbar dagligen för att potentialen inom elektrifiering och energieffektivisering ska förverkligas. Vi är glada över att Andreas Åström förstärker vårt påverkansarbete där vi arbetar för att skapa rätt förutsättningar och positiva drivkrafter i samhället så att branschen på bästa sätt kan bidra i omställningen, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.