Hoppa till innehåll

Installatörsföretagen deltar i forskningsprojekt om företagshälsovård

Aktuellt, Visa alla

06 april 2021

Installatörsföretagen deltar tillsammans med Byggnads och SEF i ett forskningsprojekt på Luleå Tekniska Universitet. Syftet är att få bättre anpassade företagshälsovårdstjänster till vår bransch.

Företagshälsovården är en viktig expertresurs i arbetsmiljöarbetet. Med rätt tjänster blir också företagshälsovården en lönsam investering, då den kan minska risken för kostsamma arbetsmiljöproblem. I ett nytt forskningsprojekt analyseras exempel på bra samarbeten mellan små installationsföretag och företagshälsovård.

Möjlighet vara med i referensgrupp

Projektet förväntas bidra till att öka kvaliteten på samarbetet och därigenom leda till bättre arbetsmiljö för de anställda. Resultatet kommer bland annat att presenteras som en skrift som beskriver behovet av företagshälsovårdstjänster i vår bransch. Detta kan sedan användas vid till exempel upphandling av företagshälsovårdstjänster.

Luleå Tekniska Universitet vill gärna komma i kontakt med små installationsföretag som tycker att samarbetet med företagshälsan fungerar bra och som är intresserade av att dela med sig av erfarenheter i en intervju med forskare. Det finns möjlighet att vara med i projektets referensgrupp: personer som tycker att det behövs en förändring och som vill vara med och påverka kan ansöka om att få delta, se kontaktuppgifter nedan. Referensgruppen träffas ungefär fyra gånger under 2021 och 2022.

Mer information

Här kan man läsa mer om projektet: Goda exempel ska förbättra arbetsmiljön i installationsbranschen

För mer information om referensgruppen mejla Maria Johansson, forskare LTU. Du kan också ringa: 0920-49 14 71