Hoppa till innehåll

Installerar du solceller? Gör du rätt?

Solenergi, Visa alla

18 oktober 2023

För att lyckas som solcellsinstallatör behöver du ha koll på helheten. Det handlar inte bara om att installera rätt, utan du måste veta vad du ska göra i alla led. Varmt välkommen till vår tredelade webbinarieserie kring solcellsinstallationer.

Tva-barn-undersoker-solcellspanel_small.jpg

Webbinarium rörande säkerhet, arbetsmiljö, avtal och installation av solceller.

Med korrekta avtal och rätt arbetsmiljö har du kommit långt, men du måste ha koll på helheten. Därför erbjuder vi nu kostnadsfria webbinarium som riktar sig till dig som installerar solceller. Med hjälp av våra experter inom elsäkerhet, arbetsmiljö och entreprenadjuridik ska det bli lätt för dig att göra rätt. Med dig får du handfasta tips och råd. Du får även möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Del 1: Avtalsvillkor vid solcellsinstallationer åt privatpersoner (entreprenadjuridik)

Installatörsföretagen har tagit fram villkor avsedda att användas vid solcellsinstallationer åt privatpersoner. Villkoren reglerar olika situationer och problem som ofta uppstår när solcellsinstallationer utförs åt privatpersoner. Under webbinaret går vi igenom de viktigaste delarna av villkoren. Du får också lära dig hur du gör för att villkoren ska bli en del av avtalet som du ingår med din kund. Vi också igenom lite avtalsjuridik och de viktigaste som du bör känna till om konsumentlagarna.

Del 2: Säker arbetsmiljö vid solcellsinstallationer

Att ha koll på säkerheten och ha en god arbetsmiljö är en självklarhet för de flesta. Men dessvärre tummar många på säkerheten vid solcellsinstallationer, trots att det ökar produktiviteten samt minskar antalet arbetsskador och olyckor. Det är också en av de främsta åtgärdspunkterna för att kunna säkerställa att entreprenaden löper på smidigt utan juridiska problem. Vem som är beställare påverkar hur ditt ansvar ser ut, men oavsett vem som är din kund så har företaget ett långtgående ansvar. Så vad gäller egentligen när din kund är en privatperson eller en bostadsrättsförening?

Detaljer och anmälan

När: Onsdag 15 november

Tid: 09.00-10.00

Anmäl dig till del 2 här

Del 3: Så installerar du solceller

När ett nytt branschområde som solceller växer fram behöver du som installatör hänga med i vad som gäller. Det ställer exempelvis helt nya krav på dig; i allt från elteknisk kompetens till sådant som rör byggnadsteknik och takarbete. Det är inte ovanligt att elinstallationsföretag får i uppdrag att ansluta eller färdigställa påbörjade solcellsinstallationer. Men vad betyder det egentligen för dig och ditt företag? Och vad behöver du känna till för att kunna utföra en korrekt installation? Med dig får du handfasta tips och råd. Du får även möjlighet att kunna ställa frågor till våra experter.

Detaljer och anmälan

När: Tisdag 21 november

Tid: 09.00-10.00

Anmäl dig till del 3 här

Efter varje webbinarium

Vårt utbildningsföretag INSU går igenom relevanta kurser som du kan gå för att ytterligare stärka din kompetens inom solcellsområdet. Hos INSU kan du genomföra både grundutbildningar och vidareutbildningar. Kurserna genomförs på plats, online eller via e-learning.

Under våra webbinarium träffar du följande personer

  • Cecilia Axelsson, expert på installationsteknik, elsäkerhet och solenergi
  • Rickard Lindberg, arbetsmiljöexpert
  • Johan Edward, entreprenadjurist
  • Mattias Morenius, företagsrådgivare och projektledare för området solenergi
  • Hans Heldring, INSU

Mer information

> Vad är Säker Sol?