Hoppa till innehåll

Samlad information om kamerabevakning för dig som installatör

Säkerhet/Larm

18 september 2023

Innan du installerar ett kamerabevakningssystem som installatör finns det flera viktiga aspekter du behöver vara medveten om och förstå för att säkerställa att installationen är korrekt och uppfyller såväl kundens krav som lagliga krav. Vi på Installatörsföretagen får ofta frågor om vad som gäller vid just installation av kamerabevakning. Därför har vi nu samlat det viktigaste du bör veta.

Det finns många faktorer som påverkar den här typen installationer, bland annat lagliga krav och föreskrifter i form av Kamerabevakningslagen och dataskyddsförordningen. Även användarnas rättigheter och integritet, kamerornas placering, hur lagring av materialet sker och nätverkssäkerhet är faktorer som påverkar.

För att underlätta för er som installerar och servar kamerabevakningsanläggningar åt kund har vi därför samlat information om kamerabevakning – både ur ett arbetsgivarperspektiv men även som en affärsmöjlighet. Läs mer här.

Det finns även checklistor, kontroller, service- och underhållsavtal samt övrig dokumentation i IN Dokumentmallar som du hittar här.

Vi har även tagit fram en egen kontrolljournal för kamerabevakning som du hittar på IN Förlag

Det finna alltså en rad viktiga aspekter rörande kamerabevakning som du som installatör behöver ha grundlig förståelse för att säkerställa en framgångsrik kamerabevakningsinstallation. Dessutom är det alltid bra att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och teknologiska framstegen inom området. Något du gör både på in.se och här i Telenytt.

Kontrolljournal_Kamerabevakning.png