Hoppa till innehåll

Trenderna från Elfack-mässan

Data/Tele

14 juni 2023

I maj gick branschens stora mässa Elfack av stapeln i ett soligt Göteborg, och lockade över 22 000 besökare. Mest intresse visade besökarna för laddstolpar, solceller och olika lösningar kopplat till energieffektivisering.

På plats fanns 380 utställare som visade det senaste inom el men extra stort fokus var det nog på laddstolpar och solceller efter den senaste tidens diskussioner i branschen. Även produkter för energi- och effektstyrning var extra förekommande så som energilagring och energieffektivisering.

Installatörsföretagen hade en stor monter som samlade både utbildningsbolaget INSU och det egna IN Förlag. Vi visade upp en hel den nyheter så som nya solcellshandboken, nya elförskrifter, hjälpmedel och certifiering för fastighetsnät samt produkter och tjänster för ordning och reda.

El och Teleteknikhandboken var efterfrågad av branschen liksom vårt goda kaffe serverat av prisbelönta baristan Tobias Palm som serverade över 1 200 koppar kaffe under dagarna.

Elteknikdagen som hölls 10 maj blev fullsatt och lockade 233 besökare som fick höra mer om branschcertifieringen ”Behörig installatör fastighetsnät”, nya branschregler för solceller ”Säker Sol” samt de nya elinstallationsreglerna.

Utöver allt det här höll Installatörsföretagen även en mängd seminarier på mässans olika scener, blandat annat om moderna fastigheter, hur vi skapar en jämställd bransch och nya elinstallationsreglerna. Vi deltog också i Elektrikerpodden där Joakim Carlsson intervjuades om fastighetsnät och dess många möjligheter. Du kan lyssna på det här

Stort tack till alla er som besökte oss på mässan och tog del av Installatörsföretagen alla nyheter. Nästa Elfack planeras att hållas den 6 - 9 maj 2025.