Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

45 träffar

 1. AMA EL 25 ute på remiss

  Nyhet

  I dag torsdag 13/6 släpps remissen på nya AMA EL 25 från svensk byggtjänst och ligger ute till 16 sep för kommentarer. Installatörsföretagen kommer att basvara remissen så ni som medlemmar kan inkomma med synpunkter till oss så involverar vi dom i vårt remissvar eller skicka in egna direkt till svenskbyggtjänst. Den nya utgåvan kommer att publiceras våren 2025.

 2. PTS stärker Sveriges kommunikationsinfrastruktur

  Nyhet

  Post- och telestyrelsen (PTS) har lanserat nya åtgärder för att stärka motståndskraften i Sveriges kommunikationsinfrastruktur. Med ökande hot mot samhällens informations- och kommunikationstekniska system är dessa insatser avgörande för att säkerställa säker och robust kommunikation för både medborgare och företag.

 3. Installatörsföretagen på Nordbygg 2024: Fokus digitalisering och hållbarhet

  Nyhet

  På Nordbyggmässan, Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, deltog Installatörsföretagen med fokus på digitalisering och hållbarhet. Genom föreläsningar, monteraktiviteter och livesända poddar presenterade de innovativa lösningar för framtidens fastigheter.

 4. Utfasningen av 2G och 3G-näten – risk för avbrott i viktiga tjänster

  Nyhet

  Svenska mobiloperatörer har inlett avvecklingen av 2G- och 3G-näten för att ge plats åt den moderna 5G-tekniken. Målet är att slutföra denna process senast 2026, men det finns betydande risker för att flera viktiga larmöverföringar inte hinner uppdateras i tid.

 5. Konjunkturrapport: kommunikation och säkerhetsteknik

  Nyhet

  I Installatörsföretagens konjunkturrapport Marknadsläget våren 2024, som släpps på måndag den 8 april, beskrivs hur det halverade bostadsbyggandet nu får effekter på installationsbranschen. Men den beskriver också hur många installationsföretag flyttar blicken mot den inte lika konjunkturkänsliga marknaden service och underhåll.

 6. Diagnostiskt prov: Vad kan du om fastighetsnät?

  Nyhet

  För att underlätta för alla som tänkt certifiera sig som Behörig installatör fastighetsnät eller alla som bara är nyfikna på att testa vad dom kan om fastighetsnät, har expertgruppen tagit fram ett diagnostiskt prov. Detta underlättar för dig som vill veta vad som krävs för att certifiera dig eller som funderar på att gör det.

 7. Nya direktiv för ökad cybersäkerhet

  Nyhet

  I takt med det ökade antalet cyberattacker och det försämrade säkerhetsläget har kraven på ökad cybersäkerhet aktualiserats. Därför kommer nu ett antal EU-direktiv som exempelvis NIS 2 och CER-direktiven att införas i svensk lagstiftning under året.

 8. Utveckla vår bransch med INovation

  Nyhet

  Genom innovation kan både idéer, företag och hela installationsbranschen utvecklas. De bästa innovationerna skapas tillsammans. Därför finns nu initiativet och branschinkubatorn INovation.

 9. Rapport från Elmässan

  Nyhet

  Den 18 - 19 oktober gick årets elmässa av stapeln i Kista utanför Stockholm. Installatörsföretagen fanns på plats med monter och deltog i en mängd seminarier om bland annat solceller, elkontroller och fastighetsnätens betydelse för moderna digitala fastigheter.

 10. Samlade frågor och svar om fastighetsnät

  Nyhet

  Svensk Elstandard, SEK har uppdaterat sin fråga och svar-funktion på sin hemsida. Där besvaras de vanligaste frågorna inom en rad ämnesområden, däribland fastighetsnät.

Du är på sidan 1 av 5 Nästa sida