Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

111 träffar

 1. Nyhet: AMA-texter för fastighetsnät

  Nyhet

  Installatörsföretagen har tagit fram AMA-texter för att underlätta för dig som beställare och konsult att förskriva fastighetsnät på ett korrekt sätt. Här framgår hur ett fastighetsnät bör konstrueras så att det uppfyller alla krav och samtidigt säkras för framtiden.

 2. 2G och 3G fasas ut och kontantkort kräver registrering

  Nyhet

  Materialbrist, krav på registrering av kontantkort och utfasning av 2G- och 3G-näten kan skapa problem. En stor mängd larm, sensorer och styrningar använder i dag mobilnätet för kommunikation. Det är därför hög tid att se över kundernas anläggningar.

 3. Nytt examinationscenter för fastighetsnätscertifiering

  Nyhet

  I juni lanserades certifieringen Behörig Installatör fastighetsnät, men nu under hösten kommer den nå ut till marknaden på fullt allvar. Flera beställare kommer kräva certifierade installatörer redan från nästa år. Det är därför hög tid att börja boka in examination för hösten.

 4. Därför ska du använda Behörig installatör fastighetsnät – både som installatör och beställare

  Nyhet

  I två webbinarier berättar vi varför den nya certifieringen Behörig installatör fastighetsnät är bra både för dig som installatör men även för beställare och konsulter.

 5. Ny revidering av norm för inbrottslarm

  Nyhet

  Nu kommer en andra, uppdaterad, tryckning av Stöldskyddsföreningens norm 130, utgåva nio. Reglerna i SSF 130:9 gäller för centralanslutna inbrotts- och överfallslarmanläggningar som används i bland annat bostäder, affärer, lager, industrier. I nytrycket har texter och tabeller förtydligats för att öka läsbarheten. Inga kravändringar är införda utan enbart förtydliganden av kravelement. Normen ersätter tidigare utgåva åtta som drogs in den 30 maj 2022.

 6. Så skyddar du din IT-miljö

  Nyhet

  Dataintrång och cyberattacker ökar i allt större utsträckning och drabbar även mindre företag. Skydda din IT-miljö är en guide och stöd som Teknikföretagen tagit fram till företags förebyggande säkerhetsarbete.

 7. Företagslärling inom kommunikation och säkerhet

  Nyhet

  Företagslärling är ett tvåårigt utbildningskoncept som riktar sig till vuxna som vill yrkesväxla och utbilda sig inom kommunikations och säkerhetsteknik. Utbildningen kombinerar praktiska och teoretiska studier både genom fysiska lektioner och på distans. Detta har blivit en ny rekryteringsväg för flera förtag inom branschen.

 8. Idag lanseras Behörig installatör fastighetsnät

  Nyhet

  I förra veckan lanserades certifieringen Behörig installatör fastighetsnät. Du som installatör kan boka examination och efter godkända prov visa upp ett certifikat som intygar att du har den kunskap som krävs för att hantera ett modernt fastighetsnät.

 9. Bredbandstöd gör att många nya fastigheter kan kopplas upp

  Nyhet

  Drygt 1,5 miljarder kronor delade Post- och telestyrelsen (PTS) ut i bredbandsstöd under 2021. Nu har myndigheten rapporterat resultatet av förra årets verksamhet och identifierat ett antal möjligheter att ytterligare förbättra bredbandsstödet framöver.

 10. Remiss om ny lag för elektronisk kommunikation

  Nyhet

  Post- och telestyrelsen (PTS) har nu nio nya föreskrifter på gång inom området elektronisk kommunikation. Både aktörer som redan i dag omfattas av lagen om elektronisk kommunikation LEK och nya aktörer kan påverkas av regelverket.

Du är på sidan 1 av 12 Nästa sida