Hoppa till innehåll

Ökning av antalet certifierade installatörer fastighetsnät

Data/Tele

07 februari 2023

Certifieringen Behörig installatör fastighetsnät, som lanserades i höstas, rullar på för fullt. Certifieringsorganet Incert har redan utfärdat ett flertal certifikat och till våren förväntas efterfrågan öka ytterligare.

Behorig_installator_500x334.jpg

Under hösten genomfördes ett antal webbinarier om Behörig installatör fastighetsnät för konsulter och fastighetsägare och i vår sker en informationskampanj riktad mot beställare och konsulter. Därmed förväntar vi oss då att se det som krav i flera upphandlingar inom kort. Därför är det viktigt att ni som installatör och som ännu inte är certifierade gör det inom kort.

Därmed förväntas antalet upphandlingar som ställer krav på certifierade installatörer öka inom kort.

Under vårens informationskampanj mot fastighetsägare och konsulter kommer vi att informera om fördelarna med att kräva certifierad installatör vid installation av fastighetsnät samt vilka hjälpmedel som finns, så som beställarguiden och branschmallen fastighetsnät som finns i AMA-beskrivningsverktyg samt beräkningsverktyget för fjärrmatning och AMA-texter på in.se.

Förberedande preparandkurser

Ett flertal utbildare erbjuder nu även preparandkurser, utöver de tre examinationscentren INSU, Edugrade och Qnetworks som erbjuder både preparandkurser och examinationer.

Mer information

Läs mer om fördelarna med Behörig installatör fastighetsnät här.

Läs mer om certifieringsorganet Incert