Hoppa till innehåll

Installatörsföretagen antar Huvudavtal med Seko

Arbetsgivarfrågor

23 augusti 2022

Installatörsföretagen och Seko har nu antagit Huvudavtal om anställnings- och omställningstrygghet. Syftet med avtalet är att rusta både arbetsgivare och arbetstagare för framtidens arbetsmarknad.

I juni undertecknade Svenskt Näringsliv, LO och PTK nya Huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd. Installatörsföretagen valde direkt att ansluta sig till avtalen, medan flera LO-förbund valde att stå utanför.

Seko har nu valt att även de ansluta sig till Huvudavtalet. Därför har Installatörsföretagen och Seko, den 19 augusti, ingått avtal om att Huvudavtalet gäller på de områden parter tecknar gemensamt kollektivavtal.

- Vi är glada över att Seko valt att ansluta sig till Huvudavtalet. Avtalet är bra för svensk arbetsmarknad och rustar såväl arbetsgivare som arbetstagare för framtiden, säger förhandlingschef Henrik Junzell

Detaljerad information om vad de nya Huvudavtalen innebär hittar du här.