Hoppa till innehåll

Är ditt företag i behov av en företagslärling?

Utbildning

07 juni 2022

Är ditt företag i behov av arbetskraft och ny kompentens? Då vill vi göra dig uppmärksam på att INSU hela tiden får förfrågningar från möjliga företagslärlingar som söker vill yrkesväxla till installationsbranschen.

Mer specifikt så är företagslärlingarna från INSU - som är ett helägt dotterbolag till Installatörsföretagen - inriktade mot yrkesrollerna:

  • Vvs-montör
  • Installationselektriker

Om företagslärlingarnas utbildning

Utbildningskonceptet Företagslärling är ett tvåårigt utbildningsprogram som riktar sig mot vuxna som vill bli installationselektriker respektive vvs-montörer. Utbildningen kombinerar teoretiska och praktiska studier, där just de praktiska studierna, som består av arbete på företag inom branschen, spelar en avgörande roll.

Fördelar med att ta sig an företagslärlingar

Att ta sig an en företagslärling är en del av lösningen på den brist på arbetskraft vi ser inom installationsbranschen idag. I och med att företagslärlingen utbildas inom INSU kan du som företagare vara förvissad om att få in nya potentiella kollegor med den kompetens som efterfrågas på marknaden idag. Att ta in en företagslärling innebär även att du får möjlighet att vara med och forma din framtida kollega.

Kontaktinformation och mer läsning

Här hittar du mer information om INSU:s företagslärlingsutbildning

Om du har frågor eller vill veta mer om företagslärlingarna kan du kontakta: Peter Karlsson (peter.karlsson@insu.se) på INSU.