Hoppa till innehåll

Arbetsmiljö och säkerhet

Arbetsmiljö

Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra förutsättningar.

Vi utvecklar stöd för ert arbetsmiljöarbete. Här hittar du våra checklistor, hjälpmedel och annat bra.

Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är det arbetssätt som ska användas för att uppnå en god arbetsmiljö. Metoden finns beskriven i Arbetsmiljöverkets föreskrift Systematiskt...
Byggarbetsmiljösamordnare BAS
Reglerna handlar om samordning och ansvarsfördelning under hela byggprocessen från planering och projektering till utförandet av byggnadsarbetet.
Checklistor arbetsmiljö
Till hjälp i Installatörsföretagens systematiska arbetsmiljöarbete finns checklistor utformade för branschen. Checklistorna är framtagna av branschen i samverkan mellan parterna.
Installatörsföretagens arbetsmiljöarbete
Arbetsmiljöfrågorna är alltid i fokus. Inom Installatörsföretagen försöker vi i samverkan med våra medlemsföretag lyfta fram och verka för att skapa bra förutsättningar för det...
Relaterat innehåll
 • Arbetsmiljöverket ändrar ackreditering

  Nyhet

  Provtryckning med gas innebär särskilda risker och ställer extra krav på den som utför arbetet. Tidigare har det krävts att den som provtrycker med gas är ackrediterad enligt en viss standard. Detta gäller inte längre utan ackrediteringen ska i stället göras mot EU-förordningen. Arbetsmiljöverket har därför gjort en ändringsföreskrift om detta.

 • Safe Construction Training – Vad, varför, hur och för vem?

  Webbinarium 27 jan 2021 13:00 - 27 jan 2021 14:00
  Kalender

  Välkommen att delta i BUC:s webbinarium om Safe Construction Training (SCT). Under webbinariet får du lära dig allt om utbildningen och har möjlighet att ställa frågor.

 • Nya regler om arbetsplatsens utformning från 1 januari 2021

  Nyhet

  Den 1 januari 2021 träder de nya reglerna om arbetsplatsens utformning (AFS 2020:1) i kraft. Den gäller alla arbetsplatser där arbetsgivaren kan påverka utformningen av lokalerna.

 • Dina medarbetare förtjänar en säker och ergonomisk arbetsmiljö

  Nyhet

  Som arbetsgivare har du ett arbetsmiljöansvar. Du behöver bedöma risker och åtgärda alla förhållanden i arbetsmiljön som kan påverka dina medarbetares hälsa och säkerhet. Som hjälp i det fortsatta arbetsmiljöarbetet har vi därför tagit fram en skrift kring bra arbetsmiljö för montörer och driftspersonal.