Hoppa till innehåll

Elmia Solar – ny mötesplats för solenergibranschen

Solenergi

07 november 2023

En ny branschmässa samlar solenergibranschen för första gången i februari nästa år. Installatörsföretagen är stolt samarbetspartner och genomför bland annat Solteknikdagen tillsammans med mässan.

Den 13–15 februari går Nordens största fackmässa inom sol, laddning, installation och lagring av stapeln i Jönköping på Elmia Solar. Här ska branschen samlas för att göra affärer, knyta kontakter och få en uppdatering om den senaste tekniken.

"Vi vet hur viktigt det är med mötesplatser"

Vi på Installatörsföretagen har valt att gå in som samarbetspartner till Elmia Solar. I samband med mässan, den 13 februari, kommer vi att arrangera Solteknikdagen, en halvdag med fokus på solteknik som syftar till att öka kompetens och kunskap inom området.

– Att vi nu utvecklar ett samarbete kring Elmia Solar med Installatörsföretagen ger oss möjlighet att utveckla mötesplatsen ytterligare och förmedla kunskap och lärdomar till hela branschen. Det gör vi bland annat med Solteknikdagen, säger Elin Rickardsson, mässansvarig för Elmia Solar.

Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen, ser fram emot att möta solenergibranschen på den nya arenan.

– Vi är glada över att vara samarbetspartner till Elmia Solar. Som branschorganisation inom solenergiområdet vet vi hur viktigt det är med mötesplatser för branschföreträdare och företag. Vi ser fram emot många spontana möten, affärer och kunskapsutbyten.

Solteknikdagen

I samband med Elmia Solar bjuder vi även in till Solteknikdagen. Det blir en halvdag som genomförs den 13 februari med fokus på solteknik. Dagen syftar till att öka kompetens och kunskap inom området.

På scenen i mässhallen kommer bland annat Cecilia Axelsson från Installatörsföretagen att bidra med sin kunskap i programmet kring säker Sol.

Om Solteknikdagen

Missa inte denna fullspäckade eftermiddag där Installatörsföretagen samlar experter med spetskompetens under några intensiva timmar. Programmet riktar sig till dig som verkar i solenergibranschen, men även till dig som planerar att ta dig in i den eller vill veta mer om de tekniska aspekterna. Du kommer gå från Solteknikdagen med nya insikter och ökad kunskap inom området.

Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen guidar dig genom Solteknikdagen.

Vad mer händer på mässan?

I scenprogrammet kommer viktiga frågor som regelverk, behörighet, kompetensförsörjning, arbetsvillkor, hållbarhet och säkerhet att belysas.

Mässan kommer att ha ett brett utbud av utställare alltifrån tillverkare från både Europa och Kina såväl som grossister som EWS, KP Energy, Aprilice bland annat. Under 3 dagar samlas ett 100-talet utställare till Nordens nya mötesplats.