Hoppa till innehåll

Vad behöver installatörer för att bli fossilfria?

Hållbarhet

14 augusti 2023

Nu har du som företagare i installationsbranschen möjlighet att tala om vad du behöver för att kunna bidra till fossilfrihet. Installatörsföretagen bjuder in till en workshop där du kan komma med dina inspel, tankar och synpunkter.

Enligt klimatlagen ska Sverige senast år 2045 nå klimatneutralitet. Fossilfritt Sverige har regeringens uppdrag att arbeta med att öka takten i klimatomställningen och göra Sverige till ett av världens första fossilfria välfärdsländer. 22 branscher och sektorer har tagit fram sina färdplaner för fossilfri konkurrenskraft. Installatörsföretagen har skrivit under färdplanen för bygg- och anläggningssektorn som samlar 170 aktörer. Det har vi gjort för att vi vill synliggöra branschens möjligheter att minska utsläppen av växthusgaser.

Färdplanen måste bli mer aktuell

Färdplanen är från 2018 och vi behöver göra den mer aktuell. Spelplanen ser annorlunda ut jämfört med för fem år sedan. Förutsättningarna är förändrade och vi vill veta hur du kan bidra och vad du behöver för att kunna göra det på bästa sätt.

Anmäl dig till workshoparna:

Om du vill veta mer:

Du kan läsa mer om färdplanen här.