Hoppa till innehåll

Finansiering från VGR - Regional analys kompetensbehov

Regionala föreningar

21 februari 2022

Installatörsföretagen fick i förra veckan klart med finansiering från VGR, Västra Götalandsregionen, för att göra en regional analys av kommande kompetensbehov för installationsbranschen i regionen. VGR jobbar aktivt med klimatmål och elektrifieringsstrategier och nu får vi möjlighet att bidra med en strategisk kompetensförsörjningsanalys kopplat till deras investerings och utvecklingsplan vilket ger oss ett perspektiv fram till 2040.

Syftet med rapporten är därför att skapa intresse och kunskap för installationsbranschens yrkesgrupper och behovet av nya medarbetare. För att få en helhetsbild och synliggöra behoven behöver utbildningssystemet dimensioneras och rekryteringsinsatser genomföras. Detta behövs för att höja medvetenheten om att insatser för utbildning på områden för omställning inom elektrifiering, energieffektivisering och elförsörjning inte ska bli ett hinder för att nå klimatmål och elektrifieringslöften.

Michael Carlsson kommer driva arbetet tillsammans med projektledare/styrelseledamöter från regionalföreningen i Göteborg och Västra Sverige.