Hoppa till innehåll

Leda digital förändring – mer än ettor och nollor

Lönsamhet & företagande

09 april 2021

Det mesta runt omkring oss förändras hela tiden – en del saker snabbare än andra. Men hur tar man som ledare vara på de möjligheter förändring erbjuder? Och hur gör man för att äga och driva på den digitala förändringen? Senaste samtalet på Nordic ConTech sökte svaren.

Spela video

Genom en internationell utblick gav Ann-Kristin Belkert från Actinate en inspirationsresa på vad ledare runt om i världen redan lyckats med. Hennes analys visar tydligt att digital förändring är mer än bara ettor och nollor. Ledarskap – oavsett i vilket format, måste ta hänsyn till människor. En ledare måste kunna känna in och känna av stämningar.

Från installationsbranschen medverkade Johnny Petré, konceptchef Bravida Green Energy/vd, Solkraft. Han påpekade hur viktigt det är att förändring inte stannar vid planer och diskussioner utan att det också måste innebära att saker blir gjorda.

"Förändringstakten kommer aldrig vara så låg som den är idag."

Emil Björk, VDC-ansvarig Veidekke Entreprenad AB lyfte hur viktigt det är att välkomna förändringen. Ledarskapet måste också innefatta förändringsbenägenhet – för, som Emil formulerade det; förändringstakten kommer aldrig vara så låg som den är idag.

Amanda Rafter Ekenman, chef Kompetensförsörjning på Installatörsföretagen fick avrunda samtalet tillsammans med Kajsa Hessel vd på Svensk Byggtjänst. Amanda belyste vikten av att locka talanger med olika kompetens och bakgrund till branschen.

Medverkade gjorde:

  • Ann-Kristin Belkert, Actinate
  • Emil Björk, VDC ansvarig Veidekke Entreprenad AB
  • Johnny Petré, konceptchef Bravida Green Energy/vd, Solkraft
  • Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst
  • Kamilla Kohn Rådberg, Ph.D Chalmers Tekniska Högskola
  • Viktor Broberg, Head of Customer Success Infobric Group
  • Amanda Rafter Ekenman, chef Kompetensförsörjning, Installatörsföretagen
  • Programledare: Fredrik Bauer

Webbinariet följdes av en workshop där deltagarna fick diskutera och lära av varandra.

Mer information

Missa inte nästa Nordic ConTech, webbinarium och workshop den 19 maj.