Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

140 träffar

 1. Behörig Installatör Fastighetsnät

  Webbsida

  I dagens fastigheter får fastighetsnäten en allt mer betydande roll. Att projektera och installera handlar om att skapa en standardiserad infrastruktur för fastighetens tekniska system, där inget får brista. 15 juni 2022 lanseras ett branschgemensamt kompetensbevis ”Behörig installatör fastighetsnät”. Beviset är en kvalitetsstämpel för såväl installatörer som utbildare och fastighetsägare.

 2. Fjärrmatning ger nya möjligheter

  Nyhet

  Nästan alla produkter behöver i dag två anslutningar: kraftförsörjning (230 V) och kommunikation (IP). Det är tekniker där både kraft och kommunikation kan överföras i samma kabel, så kallad Power over Ethernet (PoE) eller fjärrmatning som det heter i standarden, som är lösningen. När det nu kan användas upp till 90 W samtidigt som produkterna blir mer energieffektiva öppnar det helt nya möjligheter.

 3. Flera hotbilder gör det viktigt att se över ditt erbjudande

  Nyhet

  Året har speglats av vilken påverkan pandemin skulle få på både orderingången och den egna personalen. Efter ett och ett halvt år kan vi se att dessa effekter har varit relativt små. Även om nya mutationer av corona dyker upp bedömer vi att det får liten effekt på branschen i stort. Andra hot kan påverka branschen i större omfattning.

 4. 2G och 3G näten stängs ner – förbered dig på övergången

  Nyhet

  2G och 3G näten stängs successivt ner i hela världen. Den kraftigt ökade efterfrågan på särskild datakommunikation gör att nyare tekniker som 4G och 5G behöver breda ut sig. Det är hög tid att förbereda sig på övergången från 2G och 3G.

 5. Egenkontroll vvs

  Webbsida

  Installationsbranschens egenkontrollsystem, INSTEG, är ett verktyg som vvs-företagen tagit fram för att använda i entreprenad- och serviceprojekt.

 6. Vvs-teknik

  Webbsida

  Vvs står för värme, ventilation och sanitet. Vvs-tekniken omfattar de tekniska systemen/installationerna i byggnader som har till uppgift att på ett energieffektivt sätt svara för inomhusklimatet (uppvärmning, kyla och ventilation) samt förse byggnaden med varmt och kallt tappvatten och leda bort avloppsvatten samt regnvatten. Till vvs-tekniken räknas även sprinkler för brandskydd, gasinstallationer på sjukhus och laboratorier samt teknisk isolering.

 7. Tele dokumentmallar

  Webbsida

  Fördelar med att använda elektroniska blanketter är att företaget minimerar tidsåtgången för administration. Detta leder bland annat till att effektivisera verksamheten samt att man får ordning på sina blanketter och spar pengar.

 8. Teledokumentation pdf

 9. Nu kan du förhandsboka Teknikhandbok vvs 2021

  Nyhet

  Nästa utgåva av Teknikhandbok vvs 2022 kommer i december. Nu kan du förhandsboka den nya boken, som bland annat innehåller branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler.

 10. ”Vi installatörer gör klimatomställningen möjlig”

  Nyhet Digitalisering, ny teknik, smartare byggnader. Det är något som diskuterades på ett webbinarium arrangerat av EuropeOn och GCP Europe i Bryssel. Från Installatörsföretagen deltog Pär Lundström, expert kompetensförsörjning.
Du är på sidan 1 av 14 Nästa sida