Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

136 träffar

 1. EU:s lagförslag kan tvinga Apple dumpa Iphone-laddaren

  Nyhet

  EU-kommissionen har lagt fram ett lagförslag som kan innebära slutet för Apples lightning-kabel. Skälet är att EU vill se en standardiserad lösning på laddsladdar.

 2. SBUF projekt avslutat: Digitalisering rustar ditt företag för framtiden

  Nyhet

  Ta chansen och hoppa på digitaliseringståget! Därmed rustar du ditt företag för framtiden. SBUFs utvecklingsprojekt ”Upphandling och produktion via modell” är nu avslutat. Nu börjar processen med att ta till sig resultatet och se till att kunskapen ger nytta hos medlemsföretagen.

 3. Upphandling och produktion

  Webbsida

  Här finner du hjälp för dig som installatör för att kalkylera, planera och genomföra byggprojekt med hjälp av modeller i samverkan med projektörer och andra aktörer i projekt med dagens verktyg.

 4. I framtiden söker vi efter rätt förmågor

  Nyhet

  I Installatörspoddens sjätte avsnitt fokuserar vi på morgondagens installationsbransch. Hur kommer branschen förändras? Hur borde du som företagare tänka vid nyrekrytering? Och hur ska vi få in fler personer i branschen? Du hittar den där poddar finns.

 5. Nordiskt Vattenskadeseminarium

  Webbsida

  Vattenskador är ett stort problem i byggande och förvaltning. I Norden kostar vattenskador cirka 20 miljarder per år. Nordiskt Vattenskadeseminarium är ett forum för erfarenhets- och kunskapsutbyte för fastighetsägare, entreprenörer, konsulter, försäkringsbolag och materialleverantörer.

 6. Förenklad täthetskontroll

  Webbsida

  Alla rörsystem för tappvatten, golvvärme och andra konventionella värmesystem ska tryck- och täthetskontrolleras innan de tas i drift. Endast ackrediterade företag får utföra provning med över- eller undertryck, enligt AFS 2006:8 (ändring AFS 2020:08).

 7. Påverkan inom teleområdet

  Webbsida

  Genom vårt deltagande i dessa grupperingar har vi möjligheten att påverka branschens standarder och regler.

 8. Behörig Installatör Fastighetsnät

  Webbsida

  I dagens fastigheter får fastighetsnäten en allt mer betydande roll. Att projektera och installera handlar mer om att skapa en infrastruktur för tekniska system, där inget får brista. Under 2021 kommer Installatörsföretagen lansera ett branschgemensamt kompetensbevis. Beviset ska bli en kvalitetsstämpel för såväl installatörer som utbildare och fastighetsägare.

 9. Vattenskadeundersökningar

  Webbsida

  Vattenskador kostar årligen fastighetsägare mer än 6 miljarder kronor och samhället total mer än 10 miljarder kronor. Förutom höga kostnader drabbas fastighetsägaren, hyresgästen och brukaren även av många praktiska besvär. Vattenskadorna orsakar därtill miljöproblem och bidrar till kapitalförstöring. På senare år har antalet vattenskador i kök passerat de i våtrum.

 10. ”Vi installatörer gör klimatomställningen möjlig”

  Nyhet Digitalisering, ny teknik, smartare byggnader. Det är något som diskuterades på ett webbinarium arrangerat av EuropeOn och GCP Europe i Bryssel. Från Installatörsföretagen deltog Pär Lundström, expert kompetensförsörjning.
Du är på sidan 1 av 14 Nästa sida