Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

134 träffar

 1. Affärsmöjligheter för installatörer och förbättringsmöjligheter för klimatet

  Nyhet

  I Installatörspoddens tredje avsnitt dyker vi ner kring ämnet energieffektivisering. Lyssna till när tre energiexperter för samtal kring energieffektivisering i allmänhet och IMD i synnerhet. Podden finns där poddar finns.

 2. Så planerar du fastighetsnät enligt nya installationsstandarden

  Nyhet

  Vid planering inför installation av fastighetsnät är det viktigt att ta vissa saker i beaktande för att kunna uppfylla kraven i nya installationsstandarden. Framför allt när det gäller placering av kabelvägar och utrymmen samt produktval så som kabelförläggningssystem, skåp med mera. Här kan du läsa om de nio kraven som finns på planering.

 3. Svarsfil till remiss Förslag till Boverkets föreskrifter om klimatdeklaration för byggnader, dnr: 3930/2019 pdf

 4. Post- och telestyrelsen sammanfattar bredbandsstödet 2020

  Nyhet

  Under 2020 delade Post- och telestyrelsen, PTS, ut sammanlagt 136 miljoner kronor i bredbandsstöd. Nu har myndigheten rapporterat sina slutsatser från det gångna året.

 5. Nya branschregler för våtrum ställer krav på genomföringar av el

  Nyhet

  Byggkeramikrådets Branschregler för våtrum, BBV, ställer i den uppdaterade versionen krav som påverkar elinstallationsbranschen. Genomföringar av el bör vid de flesta tillämpningar utföras med exempelvis VP-rör och inte flexslang.

 6. Ny rapport: Solcellsanläggningar kan slå ut grannarnas jordfelsbrytare

  Nyhet

  Tester visar att likströmmar kan vara så höga som 5-8 procent av växelströmmen - långt över gränsvärdet 0,5 procent som idag är produktstandard. Med rapporten hoppas Installatörsföretagen bidra till viktig kunskap om hur växelriktare kan påverka jordfelsbrytare.

 7. Branschomställning kräver ny kompetens

  Nyhet

  Rapporten Dubbelt upp ger en analys av de framtida marknadsmöjligheterna för teleinstallationsföretagen. Den pekar på förändrade kundkrav och behov av nya erbjudanden.

 8. Förändringar i Branschregler Säker Vatteninstallation

  Nyhet

  Den 1 januari 2021 trädde nya Branschregler Säker Vatteninstallation i kraft, vilket innebär nya, skärpta krav på vatteninstallationer. Allt för att bidra till att göra vatteninstallationer ännu säkrare, skriver Säker Vatten i ett pressmeddelande.

 9. Tuffare regler ska minska vattenskador

  Nyhet

  Från och med årsskiftet gäller nya, tuffare branschregler som ska minska vattenskadorna. Som vägledning för konsumenter har försäkringsbolagen och branschorganisationerna tagit fram en tydlig broschyr som förklarar vad man ska tänka på och begära av sin hantverkare för att alla regler ska uppfyllas.

 10. Behörig Installatör Fastighetsnät

  Webbsida

  I dagens fastigheter får fastighetsnäten en allt mer betydande roll. Att projektera och installera handlar mer om att skapa en infrastruktur för tekniska system, där inget får brista. Under 2021 kommer Installatörsföretagen lansera ett branschgemensamt kompetensbevis. Beviset ska bli en kvalitetsstämpel för såväl installatörer som utbildare och fastighetsägare.

Du är på sidan 1 av 14 Nästa sida