Hoppa till innehåll

I Almedalen lyfter vi viktiga frågor för branschen

Almedalen är en viktig arena för installationsbranschen och Installatörsföretagen. Där har vi möjlighet att lyfta fram de frågor som är viktiga för våra medlemmar gentemot politiker och beslutsfattare.

Avståndet mellan branschen och beslutsfattare blir kortare i Almedalen och ger goda förutsättningar att väcka intresset för våra ämnen i spontana och enskilda samtal direkt med beslutsfattare och andra kontakter.

Vi kickade igång 2023 års upplaga genom Installatörsföretagens energimingel som genomfördes i Svenskt Näringslivs trädgård med närmare 250 gäster.

Genom Installatörsföretagens engagemang under Almedalsveckan 2023 har vi flyttat fram viktiga positioner kring vårt varumärke och anseende. Med tunga profiler på scen genomförde vi tre välbesökta seminarium i Samhällsbyggararenan samt flera slutna runda-bordssamtal. Fokus låg på energieffektivisering, solenergi och elektrifiering – tre områden som ligger i hetluften. Vi lanserade även vårt energipolitiska program.

Rubriker på våra seminarium

  • Är solenergi lösningen på energikrisen?
  • Bromsar elektrifieringen in när elpriserna går upp?
  • Hur ökar vi takten på energieffektivisering?

Här kan du se seminarierna i efterhand

Är solenergi lösningen på energikrisen?

28/6 kl 09.00-09.50 Seminarium om Solenergi. Energikrisen har inte bara lett till höjda elkostnader, den har också på allvar fått upp intresset för förnybara energislag som inte ger några koldioxidutsläpp. Solenergi växer fort. Stor potential återstår för samhället att förvekliga, men varför nyttjar inte fler solenergins fördelar? Vilka hinder och utmaningar finns? Och hur kan solenergi lindra energikrisen på sikt?

När elpriserna går upp, kan smarta system vara lösningen?

28/6 kl 10.00-10.50 Seminarium. Elektrifieringen är en central del av samhällets energi- och klimatomställning, där industri och transportsystem kommer att kräva stora mängder fossilfri kraft. Samtidigt förändras vårt energisystem vilket medför att elpriserna svänger mer än tidigare. Hur ser vi till att elektrifieringen håller fortsatt tempo? Vilka tekniska lösningar finns för att hantera dessa utmaningar?

Hur ökar vi takten på energieffektivisering?

28/6 kl 12.00-12.50 Seminarium om energieffektivisering. Uppskattningar talar om att Sverige kan behöva dubbla sin elproduktion för att nå klimatmålen. Men att öka elproduktionen tar tid. Det mest kostnadseffektiva sättet att nå målen är energieffektivisering. Potentialen är enorm, men hur blir den fullt ut genomförd? Vem ska ta ledningen?

Energimingel i Almedalen

Vi startar Almedalsveckan med full kraft – välkommen till Installatörsföretagens energimingel. Här träffar du vänner i samhällsbyggnadsbranschen, inom energi och inte minst installation. Vi bjuder på mat och dryck i Svenskt Näringslivs trädgård på Hamngatan, nära Almedalsparken.

Våra experter i Almedalen

Flera av Installatörsföretagens experter planerar att besöka Visby under Almedalsveckan. Det finns fortfarande möjlighet att bjuda in våra sakkunniga till olika samtal utifrån deras expertområden. Här kan du se vilka som är på plats.