Hoppa till innehåll

Oktober

Rätt använd entreprenadindex ger trygghet

20 oktober 2021

Företagarfrågor Är det svårt att kalkylera med eventuella kostnadsförändringar? Skriv in en klausul om indexreglering enligt entreprenadindex i dina avtal. Då kan både du och din kund vara trygga i att priset följer marknadens utveckling, oavsett upp- eller nedgång i kostnadsläge.

Entreprenadindex för september 2021

15 oktober 2021

Företagarfrågor Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

Elsäkerhetsexperten om den kommande regelförändringen

12 oktober 2021

Branschfrågor Cecilia Axelsson är elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen. En av de frågor som hon arbetar intensivt med just nu handlar om den föreskriftsförändring som sker kring elsäkerhet vid arbete i yrkesmässig verksamhet. Vi har därför ställt tre frågor på ämnet till Cecilia ...

Har du reviderat din UE-förteckning?

11 oktober 2021

Företagarfrågor Byggnads genomför löpande kontroller av företags underentreprenörslista (så kallad UE-förteckning). Med anledning av det vill vi påminna dig om anmälan och revidering av UE-förteckningen till Byggnads.

Ny statistik över arbetsskador

08 oktober 2021

Arbetsmiljö Varje år publicerar Luleå Tekniska Universitet statistik över olyckor och arbetssjukdomar i byggsektorn, uppdelat på dess olika discipliner. Nu har 2020 års statistik kommit. Statistiken är ett väldigt bra hjälpmedel för att vi ska se var vi har våra risker och vi kan oc...
Föregående sida Du är på sidan 2 av 3 Nästa sida