Hoppa till innehåll

2023

Lyssna på vår julhälsning

12 december 2023

Om Installatörsföretagen Stort tack för i år vill vi säga till alla våra medlemsföretag. Enligt tradition gör vi det så klart i toner även denna gång. Installatörsföretagens egna kör, INchoir, har återigen samlats för att sammanfatta året i sång.

Utredning om ny energiklassning avvisas

06 december 2023

Opinion Installatörsföretagen avvisar förslagen i Boverkets utredning om ny energiklassning för byggnader. Utredningen brister i ekonomisk analys, i hur våra nationella energimål påverkas och saknar en koppling till renoveringsplanen i Sverige.

Tips i tuffare tider

05 december 2023

Lönsamhet & företagande I tuffare ekonomiska tider kan du som företagare behöva hantera allt från kunder som inte kan betala sina fakturor till svåra beslut som involverar din personal. Vi har samlat information som kan vara till hjälp i båda dessa situationer.

Ny utgåva av Teknikhandbok VVS 2024

01 december 2023

Aktuellt Nu kan du beställa Teknikhandbok VVS 2024 innehållande bland annat branschregler, praktisk vvs-teknik, lagar och regler med mera. Boken finns att beställa på IN Förlag.

Julgåvor – se upp med arbetsgivaravgiften

30 november 2023

Arbetsgivarfrågor Julgåvor är ett av få undantag från regeln om att alla förmåner en anställd får, ska beskattas. Men det finns tydliga regler för vad som är en skatte- och arbetsgivaravgiftsfri gåva och vad som ska beskattas från första kronan.

Energieffektiv kompetens ska kartläggas

30 november 2023

Aktuellt EU:s Energieffektivitetsdirektiv är nu beslutat och kommer bli att en del av svensk lagstiftning. Det medför även lagstadgade krav på att analysera kompetensbehovet för att klara klimatomställningen.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 20 Nästa sida