Hoppa till innehåll

Tips i tuffare tider

Lönsamhet & företagande

05 december 2023

I tuffare ekonomiska tider kan du som företagare behöva hantera allt från kunder som inte kan betala sina fakturor till svåra beslut som involverar din personal. Vi har samlat information som kan vara till hjälp i båda dessa situationer.

Om din kund inte kan betala

När det är dåliga tider ökar risken för att även dina kunder drabbas av sinande kassa och att de i värsta fall går i konkurs. Men vad händer när kunden inte kan betala eller om din beställare eller underentreprenör går i konkurs? Vi tipsar om allt från förebyggande åtgärder till hur du bäst går tillväga om situationen skulle uppstå.

Läs mer här >

Uppsägning på grund av arbetsbrist

Uppsägning på grund av arbetsbrist är en uppsägningsgrund som inte är hänförlig till den enskilde arbetstagaren personligen utan som grundas på organisatoriska orsaker. Företaget kanske behöver minska sin organisation på grund av ekonomiska orsaker eller för att man av andra skäl vill minska i storlek. Vi berättar mer om vad du behöver tänka på.

Läs mer här >