Hoppa till innehåll

Nyheter

Du kan välja att filtrera bland Installatörsföretagens nyheter på område och tidperiod.

Entreprenadindex för april 2023

15 maj 2023

Lönsamhet & företagande Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan du se den senaste statistiken.

Nytt Plåt- och Ventilationsavtal

12 maj 2023

Avtalsrörelsen 2023 Plåt & Ventföretagen har nu tecknat ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal med Byggnads. Avtalet löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025 och följer lönenivån enligt märket med 7,4 %.

Tryck av färdiga avtal

12 maj 2023

Avtalsrörelsen 2023 Det nya Tjänstemannaavtalet och Installationsavtalet är nu tecknat. Arbetet för att trycka de nya kollektivavtalen pågår. De tryckta avtalen kommer att skickas ut till våra medlemmar när det är klart. Det kommer även finnas ett digitalt tryck av avtalen tillgängligt på v...

Sommar och risk för ökat drickande

10 maj 2023

Arbetsmiljö Sommaren närmar sig och behovet kan vara stort att träffa våra nära och kära igen. Och då ofta över ett glas öl eller vin. Tyvärr finns det också risk att några av oss får svårt att minska ner på sitt drickande efter semestern och därför behöver stöd att minska alkoholko...

Nytt avtal klart med Elektrikerförbundet

09 maj 2023

Avtalsrörelsen 2023 Installatörsföretagen har ingått ett nytt Installationsavtal med Svenska Elektrikerförbundet. Överenskommelsen innehåller bland annat satsningar på att stödja branschens kompetensförsörjning för att klara samhällets energiomställning.

Så ska vi förändra solcellsbranschen

09 maj 2023

Installationsteknik Installatörsföretagen lanserar nu branschregler Säker Sol. Branschreglerna har tagits fram för att säkerställa att du som medlem hos oss har tillgång till rätt information och verktyg för att lyckas inom solcellsbranschen.

Nytt Tjänstemannaavtal på plats

09 maj 2023

Tjänstemannaavtalet Installatörsföretagen har ingått ett nytt Tjänstemannaavtal med Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Avtalstiden löper från den 1 maj 2023 till och med den 30 april 2025. Löneavtalen med Ledarna och Sveriges Ingenjörer är fortsatt sifferlösa processlöneavtal medan a...

Läget i avtalsrörelsen

26 april 2023

Avtalsrörelsen 2023 Avtalsförhandlingarna går nu in på upploppet. Ramarna för de nya kollektivavtalen är satta genom industrins ”märke” som anger både längd och nivå för kommande avtalsperiod.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 58 Nästa sida