Hoppa till innehåll

Nyheter

Installatörsföretagens nyheter inom olika kategorier kan även filtreras på år.

ETG fyller tio år

10 november 2021

Utbildning och karriär ETG fyller tio år och konceptet ger bra resultat: nio av tio får jobb efter utbildningen. Under de år som elever utbildats enligt ETG-konceptet har oberoende utredningar och forskarrapporter visat att konceptet ger den effekt som parterna önskar.

Sveriges framtidstro bygger på en grund av cement

01 november 2021

Aktuellt Den 31 oktober löpte Cementas brytningstillstånd på Gotland ut. Det riskerar att slå hårt mot flera olika branscher – och hotar både klimatomställningen och tusentals svenska jobb. Regeringen måste omedelbart fatta de nödvändiga besluten som krävs för att stoppa krisen, ...

Ny branschanvisning för elsäkerhet vid arbete

29 oktober 2021

Arbetsmiljö En ny branschanvisning har lanserats för att skapa trygga arbetsmiljöer ur ett elsäkerhetsperspektiv – EvA, Elsäkerhet vid arbete. Det är ett kraftfullt redskap för att nå målet om att ingen ska skadas av strömgenomgång och ljusbåge på sin arbetsplats.

"Ett nytt koncept som är anpassat efter hur branschen arbetar"

29 oktober 2021

Arbetsmiljö I Installatörspoddens åttonde avsnitt pratar vi om arbetsmiljö med fokus på elsäkerhet vid arbete. Vi tar upp de elrelaterade arbetsmiljörisker som finns och vilka säkerhetsåtgärder som en yrkesverksam person behöver hantera i sitt arbete. Detta har tidigare reglerats ge...

Robotteknik säkrar arbetsplatsen

27 oktober 2021

Branschfrågor Det ställs högre krav på att öka produktiviteten, förbättra arbetsmiljön och minska miljöpåverkan inom byggbranschen. För att lösa de kraven är många överens om att robotteknik kan vara till stor nytta. Ämnet var i fokus på senaste Nordic ConTech Talks.

Dags att betala medlemsfakturan

26 oktober 2021

Medlemskap Sista dagen att betala medlemsfakturan är den 1 november. De företag som inte rapporterat in sina medlemsuppgifter för föregående år får avgiftsunderlaget uppräknat med 20 procent.

Tillsammans kommer vi längre!

22 oktober 2021

Energi och miljö Med hjälp av installatörer kan fastighetsägare optimera energianvändningen. Om ni missade Energitinget som arrangerades den 21 oktober finns möjlighet att se sändningen i efterhand.

Rätt använd entreprenadindex ger trygghet

20 oktober 2021

Företagarfrågor Är det svårt att kalkylera med eventuella kostnadsförändringar? Skriv in en klausul om indexreglering enligt entreprenadindex i dina avtal. Då kan både du och din kund vara trygga i att priset följer marknadens utveckling, oavsett upp- eller nedgång i kostnadsläge.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 40 Nästa sida