Hoppa till innehåll

Nyheter

Du kan välja att filtrera bland Installatörsföretagens nyheter på område och tidperiod.

Guide för anlitande Installationsavtalet

25 mars 2024

Arbetsgivarfrågor Undrar du över vad som gäller när det kommer till anlitande av underentreprenör samt vid lån av montör eller inhyrning av montör från bemanningsföretag inom Installationsavtalet? Då kan du följa vår nya steg-för-steg guide.

Rekordmånga ansökningar till ETU 2023

22 mars 2024

Lönsamhet & företagande Under 2023 steg ansökningarna till utvecklingsfonden ETU med 54 procent jämfört med föregående år. Bland de beviljade projekten finns bland annat en barnbok, ett samarbetsavtal med flertalet lärosäten samt framtagande av en AI-utbildning.

Så ser vi på regeringens energiproposition

21 mars 2024

Opinion I går presenterade regeringen den energipolitiska inriktningspropositionen som sätter riktningen för energipolitik framåt. Installatörsföretagen är positiva till inriktningen men saknar mål för energieffektivisering.

Entreprenadindex för februari 2024

15 mars 2024

Lönsamhet & företagande Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem runt den 15:e månaden efter. Här kan du se den senaste statistiken.

Möt oss på Construction Summit

14 mars 2024

Lönsamhet & företagande Construction Summit är bygg- och installationsbranschens mötesplats som i år arrangeras tisdagen den 19 mars på Sergel Hub i Stockholm. Installatörsföretagen är stolt strategisk partner – det här gör vi på arenan 2024.

Teslakonflikten: Utökade sympatiåtgärder

13 mars 2024

Konflikt Den 8 mars 2024 varslade Svenska Elektrikerförbundet om två nya sympatiåtgärder på Teslas svenska verkstäder och laddstationer. Det innebär en utökning av sympatiåtgärderna som varslades den 7 och 8 november förra året. Åtgärderna berör Installatörsföretagens medlemmar s...

Kollektivavtalets dag 17 mars 2024

11 mars 2024

Pension och försäkring Nio av tio anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Det innebär trygghet och stöd för arbetsgivare och mer pengar i plånboken för anställda. Därför firar vi Kollektivavtalets dag den 17 mars.

Ny sajt för säkra solcellsinstallationer

11 mars 2024

Solenergi Intresset för solceller har vuxit explosionsartat de senaste åren. Men dessvärre installeras tusentals solcellsanläggningar med brister som i värsta fall kan innebära såväl personskada som brandfara. Det här vill Installatörsföretagen råda bot på och har därför tagit fra...

Debatt: Alarmerande få yrkeslärare – brist på 6 000

11 mars 2024

Opinion Regeringens ambitioner att öka utbildningsplatserna på landets yrkes- och vuxenutbildningar riskerar att stöta på patrull. Detta då bristen på yrkeslärare redan i dag är akut och dessutom kommer förvärras framåt. Installatörsföretagens vd Ola Månsson och näringspolitiske...

Idag är det alla vvs-montörers dag

11 mars 2024

VS (rör) Den 11 mars firas World Plumbing Day över hela världen. I samband med det uppmärksammar vi vattnets betydelse för vår välfärd och den viktiga roll som vvs-branschen har för människors hälsa och säkerhet.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 68 Nästa sida