Hoppa till innehåll

Avsättning för arbetstidsförkortning

Arbetsgivarfrågor

09 januari 2023

Nytt år innebär att det är dags att gå ut med information om storleken på de avsättningar som gjorts för arbetstidsförkortning, till de arbetstagare som går på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Före januari månads utgång ska du ha lämnat informationen till dina anställda.

Storleken på de avsättningar som gjorts för arbetstidsförkortning ligger sedan till grund för de val era anställda kan göra; betald ledig tid, kontant ersättning eller pensionspremie. Den anställdes val av hur det avsatta beloppet ska utnyttjas ska denne skriftligen underrätta er om inom två veckor efter att ni har informerat om avsättningens storlek.

Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta din företagsrådgivare eller Installatörsföretagens servicetelefon på 08-762 76 00.