Hoppa till innehåll

ETG College – ett ledljus för framtiden

Elteknik, Visa alla

01 februari 2021

Med namnbytet visar ETG College att både resultaten och ambitionerna är höga. Arbetsmarknaden är i stort behov av välutbildade elektriker vilket gör utbildningen mer aktuell än någonsin. Därför är signalen gentemot elever, näringsliv och samarbetspartners viktig – en fortsatt hög kvalitet i en utbildning du kan lita på.

- Genom att byta namn blir vi en del av ett större utbildningskoncept. Under flera år har vi utvecklat och befäst utbildningens goda kvalitet. Vi kommer fortsatt ställa höga krav på oss själva men nu tydliggörs också de förväntningar elever, samarbetsorganisationer och företag har på oss – det är bra! säger Jonas Andersson som är vd på ETG College.

Behovet av välutbildade elektriker är stort på dagens arbetsmarknad. Allt högre krav ställs på att det finns kvalitetssäkrade utbildningar som kan erbjuda relevant kompetens till elever som väljer elteknik-branschen. ETG-konceptet innebär en kvalitetssäkring för både elevens teoretiska och praktiska kunskap.

- Elever som klarar samtliga moment; kurskrav, terminsprov, yrkesprov och har genomfört all arbetsplatsförlagd lärande (praktik) får sitt certifikat via Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY). Det gör att eleven kan anställas som elektriker i ett företag direkt efter utbildningen, dvs eleven ska inte ta anställning som lärling eftersom vi bakat in det i yrkesutbildningen, fortsätter Jonas.

Genom att eleven kan få sitt certifikat direkt efter skolan är det dels enklare för eleven att få ett arbete eftersom denne är fullärd elektriker. Att ta in lärlingar kan annars bli både kostsamt och tidskrävande för företaget.

- Det blir en omöjlig matchning. Med ETG College förenklar vi möjligheten till anställning i alla led, menar Jonas.

Om ETG-College

ETG College är ett modernt koncept för att bedriva yrkesutbildning inom elteknik och automation. Ett koncept som möjliggör att eleven vid avslutad utbildning får ett ECY-certifikat och direkt kan ta anställning som förstaårsmontör. Konceptet är ett samarbete mellan Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet.

Mer information finns på ETG College hemsida.