Hoppa till innehåll

Inloggning

Fungerar gamla inloggningar fortfarande?

Svar: Inloggning med användarnamn och lösenord fungerar precis som innan. Du väljer det alternativet när du ska logga in, om du skapade ett konto före den 23 juni 2021.

Hur loggar jag in på webbplatsen?

Svar: Om du har skapat ett användarkonto med användarnamn och lösenord, men har glömt lösenordet, kan du klicka på "glömt lösenord" så skickar vi ett nytt till din angivna e-postadress.

Glöm inte att kolla skräpposten om det inte kommer något mail!

Har du skapat ett användarkonto med BankID så använder du bara BankID hädanefter när du loggar in.

Hur skaffar jag ett användarkonto?

Svar: Du skapar ett användarkonto genom att registrera en ny användare med BankID, sedan följer du instruktionen. Det är viktigt att du följer varje steg samt verifierar ditt konto genom att klicka på länken i det verifieringsmail vi skickar ut till dig efter avslutad registrering.

Glöm inte att kolla skräpposten om det inte kommer något mail!

Varför kan jag inte logga in med mitt användarkonto?

Svar: Du måste verifiera ditt konto genom att klicka på en länk i det verifieringsmail vi skickar till dig via e-post. När det är gjort kan du sedan logga in för att ta del av information och tjänster med mera.

Glöm inte att kolla skräpposten om det inte kommer något mail!

Varför får jag inget verifieringsmejl?

Svar: Se efter så att verifieringsmejlet inte har hamnat i din skräppost. Det står att mejlet kommer från Installatörsföretagen. Om du inte hittar det kan du kontakta oss så skickar vi ut ett nytt.

Om jag har glömt lösenordet till min inloggning, ska jag skapa ett nytt konto eller klicka på ”Glömt lösenord”?

Svar: Du ska använda funktionen ”Glömt lösenord”. Du hittar länken på inloggningssidan.

Hur gör jag för att logga in på IN Rabatt och IN Förlag?

Svar: Det är samma inloggningsuppgifter hos IN Förlag och IN Rabatt som för in.se. Om du inte har ett konto redan så kan du skapa ett här nedan.

Skapa konto

Det är viktigt att du loggar in hos IN Förlag så att ditt medlemspris blir rätt.

Kommer alla arbetsställen upp automatiskt i en lista när jag skapar ett användarkonto? Eller ska jag uppge ett eget arbetsställe? Vad händer om mitt arbetsställe inte syns i listan?

Svar: Arbetsställen väljs från en "dropdown-lista" som tidigare när man skapade ett användarkonto. Skulle ditt arbetsställe inte dyka upp i listan så ringer du oss på 08 762 76 00.

BankID

Jag har inget BankID. Hur skapar jag ett användarkonto på in.se?

Svar: Ring oss på telefonnummer 08 762 76 00 eller skicka ett mail till medlem@in.se så hjälper vi dig att skapa ett användarkonto utan BankID.

Kan jag som loggar in med användarnamn och lösenord skapa ett användarkonto med BankID?

Svar: Det går i dagsläget inte att konvertera ett användarkonto med användarnamn och lösenord till ett konto med BankID. BankID används bara vid skapande av nya användarkonton (med unik e-postadress).

Företaget jag arbetar på är medlemmar i Installatörsföretagen sedan länge. Jag ska nu skapa ett användarkonto. Skapar jag ett konto med användarnamn och lösenord som mina kollegor gjort sen tidigare, eller skapar jag ett konto via BankID?

Svar: Alla nya användare (personer, ej företag) skapar ett användarkonto med BankID, oberoende av om företaget blivit medlemmar före eller efter BankID togs i bruk den 23 juni 2021.

Skapar du ett användarkonto (med din egna mailadress) efter den 23 juni 2021 så skapar du ett konto via BankID.

Jag är konsult och behöver kunna komma åt flera företag via mitt användarkonto. Kan jag skapa konto med BankID då?

Svar: Om du behöver ha tillgång till flera företag via ditt användarkonto kan du tyvärr inte skapa ett konto via BankID. Ring oss på telefonnummer 08 762 76 00 eller maila oss på medlem@in.se så hjälper vi dig att skapa ett användarkonto.

Tidigare skulle även medlemsnumret i Svenskt Näringsliv uppges – är det borttaget nu?

Svar: Medlemsnumret behöver inte längre användas när du skapar konto med BankID.

Innebär inloggning med BankID att jag alltid kommer att behöva logga in med BankID – eller kommer Azure AD att fungera för mig efter att jag har loggat in en gång med BankID?

Svar: Inloggning med Azure AD görs bara av anställda på Installatörsföretagen, så det är inget vanliga användare kommer att använda. Efter att du har skapat ett nytt användarkonto med BankID så kommer det att vara det enda sättet att logga in på.